0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Adelaide

26.05.2024

Adelaide (Güney Avustralya, Avustralya) hakkında bilgi

Adelaide tam saat

26 mayıs 2024, sunday, akşam
21:05:16
  • UTC+09:30
  • Australia/Adelaide
  • Gündoğumu 07:12:14
  • Gün batımı 17:15:58
Adelaide ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Adelaide, Adelaide Hills, Aldinga, Alford, American River, Andamooka, Angaston, Appila
Adelaide'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Adelaide nerede bulunur?

Adelaide "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Adelaide'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Adelaide'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 26 mayıs 2024

Bugün ay günü 18, ay 23.05.2024'de 23:23:00'de başlayan "Waning Gibbous" evresinde. Ay 19:13:26 yükselecek ve 9:47:42 olacak. Ay, "Capricorn" burcunda, "Sagittarius" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 93.7%.

26
May, 2024
Adelaide (UTC+09:30)
  • 18 ay günü
    25 Mayıs 18:12 26 Mayıs 19:12
  • 19 ay günü
    26 Mayıs 19:12 27 Mayıs 20:20
Waning Gibbous
Aydınlatma 93.7%
  • Ayın doğuşu

    19:13:26, 26.05.2024

  • Ay zirvesi

    14:30:34, 26.05.2024

  • Ayın batışı

    9:47:42, 26.05.2024

  • Nadir

    14:30:34, 26.05.2024

  • Last Quarter
    31 May, 2024
    • Rise: 23:57
    • Set: 12:44
  • New Moon
    6 Haz, 2024
    • Rise: 8:10
    • Set: 16:45
  • First Quarter
    14 Haz, 2024
    • Rise: 12:34
    • Set: 0:35
  • Full Moon
    22 Haz, 2024
    • Rise: 17:00
    • Set: 8:33
Ay işareti
j

Capricorn

Takımyıldızındaki ay
i

Sagittarius

  • Dünya'ya Uzaklık, km 380,068.29
  • Açısal çap 31′12″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −15°56′59″
  • Azimut +36°20′24″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Adelaide için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Adelaide'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Adelaide'da ayın doğuşu ve batışı (26.05.2024 UTC+09:30)

  • Yerel zaman 21:05:16

  • Evrensel saat (UTC) 21:05:16

  • Dünya'ya Uzaklık, km 381,919.5

  • Ufkun üstünde/altında rakım +64°43′48″

  • Azimut −96°39′35″

  • Ayın doğuşu 19:12:50, 26.05.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 09:49:24, 26.05.2024

  • Nadir 14:31:07, 26.05.2024

  • Aydınlatma 95.6 %

  • Ay evreleri 🌖 Waning Gibbous

  • Ay günü 16.76

  • Açısal çap 31′12″

  • Ay işareti Sagittarius

  • Takımyıldızındaki ay ♏ Scorpio

Ay evreleri

26.05.2024 Adelaide

17 ay günü

🌖 Waning Gibbous

Last Quarter

31 May

02:43

New Moon

6 Haz

22:08

First Quarter

14 Haz

14:48

Full Moon

22 Haz

10:38

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
22:13:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
19:50:30

September_equinox

20 mart
13:36:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
06:20:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Adelaide (2024 yıl) 21 haziran (9 hours 48 mins 10 sec)
En kısa gece Adelaide (2024 yıl) 21 aralık (9 hours 29 mins 39 sec)
En uzun gün Adelaide (2024) 21 aralık (14 hours 30 mins 21 sec)
En uzun gece Adelaide (2024) 21 haziran (14 hours 11 mins 50 sec)

Adelaide için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
26.05 06:44 — 06:55 06:55 — 07:50 16:38 — 17:32 17:32 — 17:43
27.05 06:45 — 06:55 06:55 — 07:50 16:37 — 17:32 17:32 — 17:43
28.05 06:45 — 06:56 06:56 — 07:51 16:37 — 17:32 17:32 — 17:42
29.05 06:46 — 06:57 06:57 — 07:52 16:36 — 17:31 17:31 — 17:42
30.05 06:47 — 06:57 06:57 — 07:53 16:36 — 17:31 17:31 — 17:42
31.05 06:47 — 06:58 06:58 — 07:53 16:35 — 17:31 17:31 — 17:41
01.06 06:48 — 06:58 06:58 — 07:54 16:35 — 17:30 17:30 — 17:41
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Adelaide'da (Güney Avustralya, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

15:35 −05:30

UTC+04:00

Abuja

12:35 −08:30

UTC+01:00

Accra

11:35 −09:30

UTC+00:00

Addis Ababa

14:35 −06:30

UTC+03:00

Algiers

12:35 −08:30

UTC+01:00

Amman

14:35 −07:30

UTC+02:00

Amsterdam

13:35 −08:30

UTC+01:00

Andorra la Vella

13:35 −08:30

UTC+01:00

Ankara

14:35 −06:30

UTC+03:00

Antananarivo

14:35 −06:30

UTC+03:00

Ashkhabad

16:35 −04:30

UTC+05:00

Astana

16:35 −03:30

UTC+06:00

Asuncion

07:35 −13:30

UTC−04:00

Athens

14:35 −07:30

UTC+02:00

Baghdad

14:35 −06:30

UTC+03:00

Bairiki

23:35 +02:30

UTC+12:00

Baku

15:35 −05:30

UTC+04:00

Bamako

11:35 −09:30

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

19:35 −01:30

UTC+08:00

Bangkok

18:35 −02:30

UTC+07:00

Bangui

12:35 −08:30

UTC+01:00

Banjul

11:35 −09:30

UTC+00:00

Beijing

19:35 −01:30

UTC+08:00

Beirut

14:35 −07:30

UTC+02:00

Belgrade

13:35 −08:30

UTC+01:00

Belmopan

05:35 −15:30

UTC−06:00

Berlin

13:35 −08:30

UTC+01:00

Berne

13:35 −08:30

UTC+01:00

Bishkek

17:35 −03:30

UTC+06:00

Bissau

11:35 −09:30

UTC+00:00

Bogota

06:35 −14:30

UTC−05:00

Brasilia

08:35 −12:30

UTC−03:00

Bratislava

13:35 −08:30

UTC+01:00

Brazzaville

12:35 −08:30

UTC+01:00

Bridgetown

07:35 −13:30

UTC−04:00

Brussels

13:35 −08:30

UTC+01:00

Bucharest

14:35 −07:30

UTC+02:00

Budapest

13:35 −08:30

UTC+01:00

Buenos Aires

08:35 −12:30

UTC−03:00

Bujumbura

13:35 −07:30

UTC+02:00

Cairo

14:35 −07:30

UTC+02:00

Canberra

21:35 +00:30

UTC+10:00

Caracas

07:35 −13:30

UTC−04:00

Chisinau

14:35 −07:30

UTC+02:00

Conakry

11:35 −09:30

UTC+00:00

Copenhagen

13:35 −08:30

UTC+01:00

Dakar

11:35 −09:30

UTC+00:00

Damascus

14:35 −07:30

UTC+02:00

Dhaka

17:35 −03:30

UTC+06:00

Doha

14:35 −06:30

UTC+03:00

Dublin

12:35 −09:30

UTC+00:00

Dushanbe

16:35 −04:30

UTC+05:00

Gaborone

13:35 −07:30

UTC+02:00

George Town

06:35 −14:30

UTC−05:00

Georgetown

07:35 −13:30

UTC−04:00

Guatemala City

05:35 −15:30

UTC−06:00

Hamilton

12:35 −09:30

UTC+00:00

Hanoi

18:35 −02:30

UTC+07:00

Harare

13:35 −07:30

UTC+02:00

Havana

07:35 −14:30

UTC−05:00

Helsinki

14:35 −07:30

UTC+02:00

Islamabad

16:35 −04:30

UTC+05:00

Jakarta

18:35 −02:30

UTC+07:00

Jerusalem

14:35 −07:30

UTC+02:00

Jibuti

14:35 −06:30

UTC+03:00

Juba

13:35 −07:30

UTC+02:00

Kabul

16:05 −05:00

UTC+04:30

Kampala

14:35 −06:30

UTC+03:00

Kathmandu

17:20 −03:45

UTC+05:45

Khartoum

13:35 −07:30

UTC+02:00

Kiev

14:35 −07:30

UTC+02:00

Kigali

13:35 −07:30

UTC+02:00

Kingston

06:35 −14:30

UTC−05:00

Kinshasa

12:35 −08:30

UTC+01:00

Kuala Lumpur

19:35 −01:30

UTC+08:00

Kuwait City

14:35 −06:30

UTC+03:00

Libreville

12:35 −08:30

UTC+01:00

Lima

06:35 −14:30

UTC−05:00

Lisbon

12:35 −09:30

UTC+00:00

Ljubljana

13:35 −08:30

UTC+01:00

Lome

11:35 −09:30

UTC+00:00

Londra

12:35 −09:30

UTC+00:00

Luanda

12:35 −08:30

UTC+01:00

Lusaka

13:35 −07:30

UTC+02:00

Luxembourg City

13:35 −08:30

UTC+01:00

Madrid

13:35 −08:30

UTC+01:00

Mamoudzou

14:35 −06:30

UTC+03:00

Managua

05:35 −15:30

UTC−06:00

Manama

14:35 −06:30

UTC+03:00

Manila

19:35 −01:30

UTC+08:00

Maputo

13:35 −07:30

UTC+02:00

Mariehamn

14:35 −07:30

UTC+02:00

Maseru

13:35 −07:30

UTC+02:00

Mbabane

13:35 −07:30

UTC+02:00

Mexico City

05:35 −15:30

UTC−06:00

Minsk

14:35 −06:30

UTC+03:00

Mogadishu

14:35 −06:30

UTC+03:00

Monaco-City

13:35 −08:30

UTC+01:00

Monrovia

11:35 −09:30

UTC+00:00

Montevideo

08:35 −12:30

UTC−03:00

Moroni

14:35 −06:30

UTC+03:00

Moskova

14:35 −06:30

UTC+03:00

Muscat

15:35 −05:30

UTC+04:00

Nairobi

14:35 −06:30

UTC+03:00

Nassau

07:35 −14:30

UTC−05:00

New Delhi

17:05 −04:00

UTC+05:30

Niamey

12:35 −08:30

UTC+01:00

Nicosia

14:35 −07:30

UTC+02:00

Nouakchott

11:35 −09:30

UTC+00:00

N’djamena

12:35 −08:30

UTC+01:00

Oranjestad

07:35 −13:30

UTC−04:00

Oslo

13:35 −08:30

UTC+01:00

Ottawa

07:35 −14:30

UTC−05:00

Ouagadougou

11:35 −09:30

UTC+00:00

Pago Pago

00:35 −20:30

UTC−11:00

Panama City

06:35 −14:30

UTC−05:00

Paramaribo

08:35 −12:30

UTC−03:00

Paris

13:35 −08:30

UTC+01:00

Philipsburg

07:35 −13:30

UTC−04:00

Phnom Penh

18:35 −02:30

UTC+07:00

Port Louis

15:35 −05:30

UTC+04:00

Port Vila

22:35 +01:30

UTC+11:00

Port-au-Prince

07:35 −14:30

UTC−05:00

Porto-Novo

12:35 −08:30

UTC+01:00

Prague

13:35 −08:30

UTC+01:00

Praia

10:35 −10:30

UTC−01:00

Pretoria

13:35 −07:30

UTC+02:00

Pristina

13:35 −08:30

UTC+01:00

Pyongyang

20:35 −01:00

UTC+08:30

Quito

06:35 −14:30

UTC−05:00

Rabat

12:35 −09:30

UTC+00:00

Ramallah

14:35 −07:30

UTC+02:00

Reykjavik

11:35 −09:30

UTC+00:00

Riga

14:35 −07:30

UTC+02:00

Riyadh

14:35 −06:30

UTC+03:00

Rome

13:35 −08:30

UTC+01:00

Roseau

07:35 −13:30

UTC−04:00

Saint Denis

15:35 −05:30

UTC+04:00

Saint Helier

12:35 −09:30

UTC+00:00

San Jose

05:35 −15:30

UTC−06:00

San Juan

07:35 −13:30

UTC−04:00

Sana’a

14:35 −06:30

UTC+03:00

Santiago

07:35 −13:30

UTC−04:00

Santo Domingo

07:35 −13:30

UTC−04:00

Sarajevo

13:35 −08:30

UTC+01:00

Seoul

20:35 −00:30

UTC+09:00

Singapore

19:35 −01:30

UTC+08:00

Skopje

13:35 −08:30

UTC+01:00

Sofia

14:35 −07:30

UTC+02:00

St George’s

07:35 −13:30

UTC−04:00

St. John’s

07:35 −13:30

UTC−04:00

Stockholm

13:35 −08:30

UTC+01:00

Sucre

07:35 −13:30

UTC−04:00

Taipei

19:35 −01:30

UTC+08:00

Tallinn

14:35 −07:30

UTC+02:00

Tashkent

16:35 −04:30

UTC+05:00

Tbilisi

15:35 −05:30

UTC+04:00

Tegucigalpa

05:35 −15:30

UTC−06:00

Tehran

15:05 −06:00

UTC+03:30

The Valley

07:35 −13:30

UTC−04:00

Thimphu

17:35 −03:30

UTC+06:00

Tirana

13:35 −08:30

UTC+01:00

Tokyo

20:35 −00:30

UTC+09:00

Tripoli

13:35 −07:30

UTC+02:00

Tunis

12:35 −08:30

UTC+01:00

Ulaanbaatar

19:35 −01:30

UTC+08:00

Vaduz

13:35 −08:30

UTC+01:00

Vienna

13:35 −08:30

UTC+01:00

Vientiane

18:35 −02:30

UTC+07:00

Vilnius

14:35 −07:30

UTC+02:00

Warsaw

13:35 −08:30

UTC+01:00

Washington

07:35 −14:30

UTC−05:00

Wellington

23:35 +02:30

UTC+12:00

Willemstad

07:35 −05:30

UTC+04:00

Windhoek

13:35 −07:30

UTC+02:00

Yamoussoukro

11:35 −09:30

UTC+00:00

Yaoundé

12:35 −08:30

UTC+01:00

Yerevan

15:35 −05:30

UTC+04:00

Zagreb

13:35 −08:30

UTC+01:00

Adelaide ile Saat Farkı Özeti

Adelaide'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.