0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Paddington

14.07.2024

Paddington (Batı Avustralya, Avustralya) hakkında bilgi

Paddington tam saat

14 temmuz 2024, sunday, sabah
06:15:24
  • UTC+08:00
  • Australia/Perth
  • Gündoğumu 06:51:29
  • Gün batımı 17:11:43
Paddington ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Albany, Aldersyde, Allanson, Armadale, Arthur River, Babakin, Bakers Hill, Balingup
Paddington'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Paddington nerede bulunur?

Paddington "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Paddington'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Paddington'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 14 temmuz 2024

Bugün ay günü 9, ay 14.07.2024'de 6:49:00'de başlayan "First Quarter" evresinde. Ay 11:04:15 yükselecek ve 23:56:30 olacak. Ay, "Libra" burcunda, "Virgo" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 41.8%.

14
July, 2024
Paddington (UTC+08:00)
  • 9 ay günü
    13 Temmuz 11:04 14 Temmuz 11:29
  • 10 ay günü
    14 Temmuz 11:29 15 Temmuz 11:57
First Quarter
Aydınlatma 41.8%
  • Ayın doğuşu

    11:04:15, 13.07.2024

  • Ay zirvesi

    17:30:23, 13.07.2024

  • Ayın batışı

    23:56:30, 13.07.2024

  • Nadir

    5:43:06, 14.07.2024

  • First Quarter
    14 Tem, 2024
    • Rise: 11:04
    • Set: 23:56
  • Full Moon
    21 Tem, 2024
    • Rise: 16:53
    • Set: 7:33
  • Last Quarter
    28 Tem, 2024
    • Rise: 0:51
    • Set: 11:02
  • New Moon
    4 Ağu, 2024
    • Rise: 7:21
    • Set: 17:14
Ay işareti
g

Libra

Takımyıldızındaki ay
f

Virgo

  • Dünya'ya Uzaklık, km 405,537.91
  • Açısal çap 29′23″
  • Ufkun üstünde/altında rakım +13°14′24″
  • Azimut −127°03′36″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Paddington için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Paddington'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Paddington'da ayın doğuşu ve batışı (14.07.2024 UTC+08:00)

  • Yerel zaman 06:15:24

  • Evrensel saat (UTC) 06:15:24

  • Dünya'ya Uzaklık, km 404,709.63

  • Ufkun üstünde/altında rakım −43′11″

  • Azimut +79°58′11″

  • Ayın doğuşu 11:29:41, 14.07.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı

  • Nadir

  • Aydınlatma 48 %

  • Ay evreleri 🌓 First Quarter

  • Ay günü 7.2

  • Açısal çap 29′23″

  • Ay işareti Libra

  • Takımyıldızındaki ay ♍ Virgo

Ay evreleri

14.07.2024 Paddington

7 ay günü

🌓 First Quarter

First Quarter

14 Tem

06:49

Full Moon

21 Tem

18:17

Last Quarter

28 Tem

10:51

New Moon

4 Ağu

19:13

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
20:43:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
17:20:30

September_equinox

20 mart
11:06:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
04:50:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Paddington (2024 yıl) 21 haziran (10 hours 10 mins 18 sec)
En kısa gece Paddington (2024 yıl) 21 aralık (9 hours 52 mins 57 sec)
En uzun gün Paddington (2024) 21 aralık (14 hours 7 mins 3 sec)
En uzun gece Paddington (2024) 21 haziran (13 hours 49 mins 42 sec)

Paddington için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
14.07 06:25 — 06:35 06:35 — 07:27 16:36 — 17:27 17:27 — 17:37
15.07 06:25 — 06:35 06:35 — 07:26 16:36 — 17:28 17:28 — 17:38
16.07 06:24 — 06:34 06:34 — 07:26 16:37 — 17:28 17:28 — 17:38
17.07 06:24 — 06:34 06:34 — 07:25 16:37 — 17:29 17:29 — 17:39
18.07 06:24 — 06:34 06:34 — 07:25 16:38 — 17:29 17:29 — 17:39
19.07 06:23 — 06:33 06:33 — 07:24 16:39 — 17:30 17:30 — 17:40
20.07 06:23 — 06:33 06:33 — 07:24 16:39 — 17:30 17:30 — 17:40
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Paddington'da (Batı Avustralya, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

02:15 −04:00

UTC+04:00

Abuja

23:15 −07:00

UTC+01:00

Accra

22:15 −08:00

UTC+00:00

Addis Ababa

01:15 −05:00

UTC+03:00

Algiers

23:15 −07:00

UTC+01:00

Amman

01:15 −06:00

UTC+02:00

Amsterdam

00:15 −07:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

00:15 −07:00

UTC+01:00

Ankara

01:15 −05:00

UTC+03:00

Antananarivo

01:15 −05:00

UTC+03:00

Ashkhabad

03:15 −03:00

UTC+05:00

Astana

03:15 −02:00

UTC+06:00

Asuncion

18:15 −12:00

UTC−04:00

Athens

01:15 −06:00

UTC+02:00

Baghdad

01:15 −05:00

UTC+03:00

Bairiki

10:15 +04:00

UTC+12:00

Baku

02:15 −04:00

UTC+04:00

Bamako

22:15 −08:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

06:15 00:00

UTC+08:00

Bangkok

05:15 −01:00

UTC+07:00

Bangui

23:15 −07:00

UTC+01:00

Banjul

22:15 −08:00

UTC+00:00

Beijing

06:15 00:00

UTC+08:00

Beirut

01:15 −06:00

UTC+02:00

Belgrade

00:15 −07:00

UTC+01:00

Belmopan

16:15 −14:00

UTC−06:00

Berlin

00:15 −07:00

UTC+01:00

Berne

00:15 −07:00

UTC+01:00

Bishkek

04:15 −02:00

UTC+06:00

Bissau

22:15 −08:00

UTC+00:00

Bogota

17:15 −13:00

UTC−05:00

Brasilia

19:15 −11:00

UTC−03:00

Bratislava

00:15 −07:00

UTC+01:00

Brazzaville

23:15 −07:00

UTC+01:00

Bridgetown

18:15 −12:00

UTC−04:00

Brussels

00:15 −07:00

UTC+01:00

Bucharest

01:15 −06:00

UTC+02:00

Budapest

00:15 −07:00

UTC+01:00

Buenos Aires

19:15 −11:00

UTC−03:00

Bujumbura

00:15 −06:00

UTC+02:00

Cairo

01:15 −06:00

UTC+02:00

Canberra

08:15 +02:00

UTC+10:00

Caracas

18:15 −12:00

UTC−04:00

Chisinau

01:15 −06:00

UTC+02:00

Conakry

22:15 −08:00

UTC+00:00

Copenhagen

00:15 −07:00

UTC+01:00

Dakar

22:15 −08:00

UTC+00:00

Damascus

01:15 −06:00

UTC+02:00

Dhaka

04:15 −02:00

UTC+06:00

Doha

01:15 −05:00

UTC+03:00

Dublin

23:15 −08:00

UTC+00:00

Dushanbe

03:15 −03:00

UTC+05:00

Gaborone

00:15 −06:00

UTC+02:00

George Town

17:15 −13:00

UTC−05:00

Georgetown

18:15 −12:00

UTC−04:00

Guatemala City

16:15 −14:00

UTC−06:00

Hamilton

23:15 −08:00

UTC+00:00

Hanoi

05:15 −01:00

UTC+07:00

Harare

00:15 −06:00

UTC+02:00

Havana

18:15 −13:00

UTC−05:00

Helsinki

01:15 −06:00

UTC+02:00

Islamabad

03:15 −03:00

UTC+05:00

Jakarta

05:15 −01:00

UTC+07:00

Jerusalem

01:15 −06:00

UTC+02:00

Jibuti

01:15 −05:00

UTC+03:00

Juba

00:15 −06:00

UTC+02:00

Kabul

02:45 −03:30

UTC+04:30

Kampala

01:15 −05:00

UTC+03:00

Kathmandu

04:00 −02:15

UTC+05:45

Khartoum

00:15 −06:00

UTC+02:00

Kiev

01:15 −06:00

UTC+02:00

Kigali

00:15 −06:00

UTC+02:00

Kingston

17:15 −13:00

UTC−05:00

Kinshasa

23:15 −07:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

06:15 00:00

UTC+08:00

Kuwait City

01:15 −05:00

UTC+03:00

Libreville

23:15 −07:00

UTC+01:00

Lima

17:15 −13:00

UTC−05:00

Lisbon

23:15 −08:00

UTC+00:00

Ljubljana

00:15 −07:00

UTC+01:00

Lome

22:15 −08:00

UTC+00:00

Londra

23:15 −08:00

UTC+00:00

Luanda

23:15 −07:00

UTC+01:00

Lusaka

00:15 −06:00

UTC+02:00

Luxembourg City

00:15 −07:00

UTC+01:00

Madrid

00:15 −07:00

UTC+01:00

Mamoudzou

01:15 −05:00

UTC+03:00

Managua

16:15 −14:00

UTC−06:00

Manama

01:15 −05:00

UTC+03:00

Manila

06:15 00:00

UTC+08:00

Maputo

00:15 −06:00

UTC+02:00

Mariehamn

01:15 −06:00

UTC+02:00

Maseru

00:15 −06:00

UTC+02:00

Mbabane

00:15 −06:00

UTC+02:00

Mexico City

16:15 −14:00

UTC−06:00

Minsk

01:15 −05:00

UTC+03:00

Mogadishu

01:15 −05:00

UTC+03:00

Monaco-City

00:15 −07:00

UTC+01:00

Monrovia

22:15 −08:00

UTC+00:00

Montevideo

19:15 −11:00

UTC−03:00

Moroni

01:15 −05:00

UTC+03:00

Moskova

01:15 −05:00

UTC+03:00

Muscat

02:15 −04:00

UTC+04:00

Nairobi

01:15 −05:00

UTC+03:00

Nassau

18:15 −13:00

UTC−05:00

New Delhi

03:45 −02:30

UTC+05:30

Niamey

23:15 −07:00

UTC+01:00

Nicosia

01:15 −06:00

UTC+02:00

Nouakchott

22:15 −08:00

UTC+00:00

N’djamena

23:15 −07:00

UTC+01:00

Oranjestad

18:15 −12:00

UTC−04:00

Oslo

00:15 −07:00

UTC+01:00

Ottawa

18:15 −13:00

UTC−05:00

Ouagadougou

22:15 −08:00

UTC+00:00

Pago Pago

11:15 −19:00

UTC−11:00

Panama City

17:15 −13:00

UTC−05:00

Paramaribo

19:15 −11:00

UTC−03:00

Paris

00:15 −07:00

UTC+01:00

Philipsburg

18:15 −12:00

UTC−04:00

Phnom Penh

05:15 −01:00

UTC+07:00

Port Louis

02:15 −04:00

UTC+04:00

Port Vila

09:15 +03:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

18:15 −13:00

UTC−05:00

Porto-Novo

23:15 −07:00

UTC+01:00

Prague

00:15 −07:00

UTC+01:00

Praia

21:15 −09:00

UTC−01:00

Pretoria

00:15 −06:00

UTC+02:00

Pristina

00:15 −07:00

UTC+01:00

Pyongyang

07:15 +00:30

UTC+08:30

Quito

17:15 −13:00

UTC−05:00

Rabat

23:15 −08:00

UTC+00:00

Ramallah

01:15 −06:00

UTC+02:00

Reykjavik

22:15 −08:00

UTC+00:00

Riga

01:15 −06:00

UTC+02:00

Riyadh

01:15 −05:00

UTC+03:00

Rome

00:15 −07:00

UTC+01:00

Roseau

18:15 −12:00

UTC−04:00

Saint Denis

02:15 −04:00

UTC+04:00

Saint Helier

23:15 −08:00

UTC+00:00

San Jose

16:15 −14:00

UTC−06:00

San Juan

18:15 −12:00

UTC−04:00

Sana’a

01:15 −05:00

UTC+03:00

Santiago

18:15 −12:00

UTC−04:00

Santo Domingo

18:15 −12:00

UTC−04:00

Sarajevo

00:15 −07:00

UTC+01:00

Seoul

07:15 +01:00

UTC+09:00

Singapore

06:15 00:00

UTC+08:00

Skopje

00:15 −07:00

UTC+01:00

Sofia

01:15 −06:00

UTC+02:00

St George’s

18:15 −12:00

UTC−04:00

St. John’s

18:15 −12:00

UTC−04:00

Stockholm

00:15 −07:00

UTC+01:00

Sucre

18:15 −12:00

UTC−04:00

Taipei

06:15 00:00

UTC+08:00

Tallinn

01:15 −06:00

UTC+02:00

Tashkent

03:15 −03:00

UTC+05:00

Tbilisi

02:15 −04:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

16:15 −14:00

UTC−06:00

Tehran

01:45 −04:30

UTC+03:30

The Valley

18:15 −12:00

UTC−04:00

Thimphu

04:15 −02:00

UTC+06:00

Tirana

00:15 −07:00

UTC+01:00

Tokyo

07:15 +01:00

UTC+09:00

Tripoli

00:15 −06:00

UTC+02:00

Tunis

23:15 −07:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

06:15 00:00

UTC+08:00

Vaduz

00:15 −07:00

UTC+01:00

Vienna

00:15 −07:00

UTC+01:00

Vientiane

05:15 −01:00

UTC+07:00

Vilnius

01:15 −06:00

UTC+02:00

Warsaw

00:15 −07:00

UTC+01:00

Washington

18:15 −13:00

UTC−05:00

Wellington

10:15 +04:00

UTC+12:00

Willemstad

18:15 −04:00

UTC+04:00

Windhoek

00:15 −06:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

22:15 −08:00

UTC+00:00

Yaoundé

23:15 −07:00

UTC+01:00

Yerevan

02:15 −04:00

UTC+04:00

Zagreb

00:15 −07:00

UTC+01:00

Paddington ile Saat Farkı Özeti

Paddington'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.