0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Cambridge

26.05.2024

Cambridge (Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri) hakkında bilgi

Cambridge tam saat

26 mayıs 2024, sunday, gün
16:34:51
  • UTC-04:00
  • America/New_York
  • Gündoğumu 05:14:02
  • Gün batımı 20:11:58
Cambridge ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Abbottstown, Aberdeen, Aberdeen, Abingdon, Abington, Absecon, Accokeek, Accomac
Cambridge'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Cambridge nerede bulunur?

Cambridge "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Cambridge'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Cambridge'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 26 mayıs 2024

Bugün ay günü 19, ay 23.05.2024'de 9:53:00'de başlayan "Waning Gibbous" evresinde. Ay 22:52:05 yükselecek ve 7:16:52 olacak. Ay, "Capricorn" burcunda, "Sagittarius" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 93.7%.

26
May, 2024
Cambridge (UTC−04:00)
  • 19 ay günü
    25 Mayıs 22:52 26 Mayıs 23:44
  • 20 ay günü
    26 Mayıs 23:44 28 Mayıs 0:25
Waning Gibbous
Aydınlatma 93.7%
  • Ayın doğuşu

    22:52:05, 25.05.2024

  • Ay zirvesi

    3:04:29, 26.05.2024

  • Ayın batışı

    7:16:52, 26.05.2024

  • Nadir

    15:30:27, 26.05.2024

  • Last Quarter
    30 May, 2024
    • Rise: 1:28
    • Set: 12:22
  • New Moon
    6 Haz, 2024
    • Rise: 4:50
    • Set: 20:05
  • First Quarter
    14 Haz, 2024
    • Rise: 13:07
    • Set: 1:08
  • Full Moon
    21 Haz, 2024
    • Rise: 20:40
    • Set: 5:03
Ay işareti
j

Capricorn

Takımyıldızındaki ay
i

Sagittarius

  • Dünya'ya Uzaklık, km 380,068.29
  • Açısal çap 31′12″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −5°47′24″
  • Azimut −56°08′24″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Cambridge için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Cambridge'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Cambridge'da ayın doğuşu ve batışı (26.05.2024 UTC−04:00)

  • Yerel zaman 16:34:51

  • Evrensel saat (UTC) 16:34:51

  • Dünya'ya Uzaklık, km 379,299.99

  • Ufkun üstünde/altında rakım +8°24′36″

  • Azimut −38°11′23″

  • Ayın doğuşu 23:44:01, 26.05.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 07:16:52, 26.05.2024

  • Nadir 15:30:27, 26.05.2024

  • Aydınlatma 92.8 %

  • Ay evreleri 🌖 Waning Gibbous

  • Ay günü 17.33

  • Açısal çap 31′48″

  • Ay işareti Capricorn

  • Takımyıldızındaki ay ♐ Sagittarius

Ay evreleri

26.05.2024 Cambridge

17 ay günü

🌖 Waning Gibbous

Last Quarter

30 May

13:13

New Moon

6 Haz

08:38

First Quarter

14 Haz

01:18

Full Moon

21 Haz

21:08

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

19 mart
23:06:03

Yaz gündönümü 2024

20 haziran
16:50:20

September_equinox

22 eylül
08:43:12

Kış gündönümü 2024

21 aralık
04:20:30
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Cambridge (2024 yıl) 22 aralık (9 hours 4 mins 10 sec)
En kısa gece Cambridge (2024 yıl) 21 haziran (8 hours 42 mins 50 sec)
En uzun gün Cambridge (2024) 21 haziran (15 hours 17 mins 10 sec)
En uzun gece Cambridge (2024) 21 aralık (14 hours 55 mins 50 sec)

Cambridge için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
27.05 04:40 — 04:53 04:53 — 05:55 19:30 — 20:32 20:32 — 20:45
28.05 04:39 — 04:53 04:53 — 05:55 19:31 — 20:33 20:33 — 20:46
29.05 04:39 — 04:52 04:52 — 05:54 19:31 — 20:34 20:34 — 20:47
30.05 04:38 — 04:51 04:51 — 05:54 19:32 — 20:34 20:34 — 20:48
31.05 04:37 — 04:51 04:51 — 05:53 19:33 — 20:35 20:35 — 20:49
01.06 04:37 — 04:50 04:50 — 05:53 19:34 — 20:36 20:36 — 20:50
02.06 04:36 — 04:50 04:50 — 05:52 19:34 — 20:37 20:37 — 20:50
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Cambridge'da (Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

00:34 +08:00

UTC+04:00

Abuja

21:34 +05:00

UTC+01:00

Accra

20:34 +04:00

UTC+00:00

Addis Ababa

23:34 +07:00

UTC+03:00

Algiers

21:34 +05:00

UTC+01:00

Amman

23:34 +06:00

UTC+02:00

Amsterdam

22:34 +05:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

22:34 +05:00

UTC+01:00

Ankara

23:34 +07:00

UTC+03:00

Antananarivo

23:34 +07:00

UTC+03:00

Ashkhabad

01:34 +09:00

UTC+05:00

Astana

01:34 +10:00

UTC+06:00

Asuncion

16:34 00:00

UTC−04:00

Athens

23:34 +06:00

UTC+02:00

Baghdad

23:34 +07:00

UTC+03:00

Bairiki

08:34 +16:00

UTC+12:00

Baku

00:34 +08:00

UTC+04:00

Bamako

20:34 +04:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

04:34 +12:00

UTC+08:00

Bangkok

03:34 +11:00

UTC+07:00

Bangui

21:34 +05:00

UTC+01:00

Banjul

20:34 +04:00

UTC+00:00

Beijing

04:34 +12:00

UTC+08:00

Beirut

23:34 +06:00

UTC+02:00

Belgrade

22:34 +05:00

UTC+01:00

Belmopan

14:34 −02:00

UTC−06:00

Berlin

22:34 +05:00

UTC+01:00

Berne

22:34 +05:00

UTC+01:00

Bishkek

02:34 +10:00

UTC+06:00

Bissau

20:34 +04:00

UTC+00:00

Bogota

15:34 −01:00

UTC−05:00

Brasilia

17:34 +01:00

UTC−03:00

Bratislava

22:34 +05:00

UTC+01:00

Brazzaville

21:34 +05:00

UTC+01:00

Bridgetown

16:34 00:00

UTC−04:00

Brussels

22:34 +05:00

UTC+01:00

Bucharest

23:34 +06:00

UTC+02:00

Budapest

22:34 +05:00

UTC+01:00

Buenos Aires

17:34 +01:00

UTC−03:00

Bujumbura

22:34 +06:00

UTC+02:00

Cairo

23:34 +06:00

UTC+02:00

Canberra

06:34 +14:00

UTC+10:00

Caracas

16:34 00:00

UTC−04:00

Chisinau

23:34 +06:00

UTC+02:00

Conakry

20:34 +04:00

UTC+00:00

Copenhagen

22:34 +05:00

UTC+01:00

Dakar

20:34 +04:00

UTC+00:00

Damascus

23:34 +06:00

UTC+02:00

Dhaka

02:34 +10:00

UTC+06:00

Doha

23:34 +07:00

UTC+03:00

Dublin

21:34 +04:00

UTC+00:00

Dushanbe

01:34 +09:00

UTC+05:00

Gaborone

22:34 +06:00

UTC+02:00

George Town

15:34 −01:00

UTC−05:00

Georgetown

16:34 00:00

UTC−04:00

Guatemala City

14:34 −02:00

UTC−06:00

Hamilton

21:34 +04:00

UTC+00:00

Hanoi

03:34 +11:00

UTC+07:00

Harare

22:34 +06:00

UTC+02:00

Havana

16:34 −01:00

UTC−05:00

Helsinki

23:34 +06:00

UTC+02:00

Islamabad

01:34 +09:00

UTC+05:00

Jakarta

03:34 +11:00

UTC+07:00

Jerusalem

23:34 +06:00

UTC+02:00

Jibuti

23:34 +07:00

UTC+03:00

Juba

22:34 +06:00

UTC+02:00

Kabul

01:04 +08:30

UTC+04:30

Kampala

23:34 +07:00

UTC+03:00

Kathmandu

02:19 +09:45

UTC+05:45

Khartoum

22:34 +06:00

UTC+02:00

Kiev

23:34 +06:00

UTC+02:00

Kigali

22:34 +06:00

UTC+02:00

Kingston

15:34 −01:00

UTC−05:00

Kinshasa

21:34 +05:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

04:34 +12:00

UTC+08:00

Kuwait City

23:34 +07:00

UTC+03:00

Libreville

21:34 +05:00

UTC+01:00

Lima

15:34 −01:00

UTC−05:00

Lisbon

21:34 +04:00

UTC+00:00

Ljubljana

22:34 +05:00

UTC+01:00

Lome

20:34 +04:00

UTC+00:00

Londra

21:34 +04:00

UTC+00:00

Luanda

21:34 +05:00

UTC+01:00

Lusaka

22:34 +06:00

UTC+02:00

Luxembourg City

22:34 +05:00

UTC+01:00

Madrid

22:34 +05:00

UTC+01:00

Mamoudzou

23:34 +07:00

UTC+03:00

Managua

14:34 −02:00

UTC−06:00

Manama

23:34 +07:00

UTC+03:00

Manila

04:34 +12:00

UTC+08:00

Maputo

22:34 +06:00

UTC+02:00

Mariehamn

23:34 +06:00

UTC+02:00

Maseru

22:34 +06:00

UTC+02:00

Mbabane

22:34 +06:00

UTC+02:00

Mexico City

14:34 −02:00

UTC−06:00

Minsk

23:34 +07:00

UTC+03:00

Mogadishu

23:34 +07:00

UTC+03:00

Monaco-City

22:34 +05:00

UTC+01:00

Monrovia

20:34 +04:00

UTC+00:00

Montevideo

17:34 +01:00

UTC−03:00

Moroni

23:34 +07:00

UTC+03:00

Moskova

23:34 +07:00

UTC+03:00

Muscat

00:34 +08:00

UTC+04:00

Nairobi

23:34 +07:00

UTC+03:00

Nassau

16:34 −01:00

UTC−05:00

New Delhi

02:04 +09:30

UTC+05:30

Niamey

21:34 +05:00

UTC+01:00

Nicosia

23:34 +06:00

UTC+02:00

Nouakchott

20:34 +04:00

UTC+00:00

N’djamena

21:34 +05:00

UTC+01:00

Oranjestad

16:34 00:00

UTC−04:00

Oslo

22:34 +05:00

UTC+01:00

Ottawa

16:34 −01:00

UTC−05:00

Ouagadougou

20:34 +04:00

UTC+00:00

Pago Pago

09:34 −07:00

UTC−11:00

Panama City

15:34 −01:00

UTC−05:00

Paramaribo

17:34 +01:00

UTC−03:00

Paris

22:34 +05:00

UTC+01:00

Philipsburg

16:34 00:00

UTC−04:00

Phnom Penh

03:34 +11:00

UTC+07:00

Port Louis

00:34 +08:00

UTC+04:00

Port Vila

07:34 +15:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

16:34 −01:00

UTC−05:00

Porto-Novo

21:34 +05:00

UTC+01:00

Prague

22:34 +05:00

UTC+01:00

Praia

19:34 +03:00

UTC−01:00

Pretoria

22:34 +06:00

UTC+02:00

Pristina

22:34 +05:00

UTC+01:00

Pyongyang

05:34 +12:30

UTC+08:30

Quito

15:34 −01:00

UTC−05:00

Rabat

21:34 +04:00

UTC+00:00

Ramallah

23:34 +06:00

UTC+02:00

Reykjavik

20:34 +04:00

UTC+00:00

Riga

23:34 +06:00

UTC+02:00

Riyadh

23:34 +07:00

UTC+03:00

Rome

22:34 +05:00

UTC+01:00

Roseau

16:34 00:00

UTC−04:00

Saint Denis

00:34 +08:00

UTC+04:00

Saint Helier

21:34 +04:00

UTC+00:00

San Jose

14:34 −02:00

UTC−06:00

San Juan

16:34 00:00

UTC−04:00

Sana’a

23:34 +07:00

UTC+03:00

Santiago

16:34 00:00

UTC−04:00

Santo Domingo

16:34 00:00

UTC−04:00

Sarajevo

22:34 +05:00

UTC+01:00

Seoul

05:34 +13:00

UTC+09:00

Singapore

04:34 +12:00

UTC+08:00

Skopje

22:34 +05:00

UTC+01:00

Sofia

23:34 +06:00

UTC+02:00

St George’s

16:34 00:00

UTC−04:00

St. John’s

16:34 00:00

UTC−04:00

Stockholm

22:34 +05:00

UTC+01:00

Sucre

16:34 00:00

UTC−04:00

Taipei

04:34 +12:00

UTC+08:00

Tallinn

23:34 +06:00

UTC+02:00

Tashkent

01:34 +09:00

UTC+05:00

Tbilisi

00:34 +08:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

14:34 −02:00

UTC−06:00

Tehran

00:04 +07:30

UTC+03:30

The Valley

16:34 00:00

UTC−04:00

Thimphu

02:34 +10:00

UTC+06:00

Tirana

22:34 +05:00

UTC+01:00

Tokyo

05:34 +13:00

UTC+09:00

Tripoli

22:34 +06:00

UTC+02:00

Tunis

21:34 +05:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

04:34 +12:00

UTC+08:00

Vaduz

22:34 +05:00

UTC+01:00

Vienna

22:34 +05:00

UTC+01:00

Vientiane

03:34 +11:00

UTC+07:00

Vilnius

23:34 +06:00

UTC+02:00

Warsaw

22:34 +05:00

UTC+01:00

Washington

16:34 −01:00

UTC−05:00

Wellington

08:34 +16:00

UTC+12:00

Willemstad

16:34 +08:00

UTC+04:00

Windhoek

22:34 +06:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

20:34 +04:00

UTC+00:00

Yaoundé

21:34 +05:00

UTC+01:00

Yerevan

00:34 +08:00

UTC+04:00

Zagreb

22:34 +05:00

UTC+01:00

Cambridge ile Saat Farkı Özeti

Cambridge'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.