0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Balingup

21.06.2024

Balingup (Batı Avustralya, Avustralya) hakkında bilgi

Balingup tam saat

21 haziran 2024, friday, gece
00:28:26
  • UTC+08:00
  • Australia/Perth
  • Gündoğumu 07:22:09
  • Gün batımı 17:16:11
Balingup ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Albany, Aldersyde, Allanson, Armadale, Arthur River, Babakin, Bakers Hill, Balingup
Balingup'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Balingup nerede bulunur?

Balingup "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Balingup'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Balingup'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 21 haziran 2024

Bugün ay günü 15, ay 14.06.2024'de 13:18:00'de başlayan "Waxing Gibbous" evresinde. Ay 15:24:19 yükselecek ve 6:35:01 olacak. Ay, "Sagittarius" burcunda, "Scorpio" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 95%.

21
June, 2024
Balingup (UTC+08:00)
  • 15 ay günü
    20 Haziran 15:24 21 Haziran 16:10
  • 16 ay günü
    21 Haziran 16:10 22 Haziran 17:08
Waxing Gibbous
Aydınlatma 95%
  • Ayın doğuşu

    15:24:19, 20.06.2024

  • Ay zirvesi

    22:59:40, 20.06.2024

  • Ayın batışı

    6:35:01, 21.06.2024

  • Nadir

    11:22:57, 21.06.2024

  • Full Moon
    22 Haz, 2024
    • Rise: 17:08
    • Set:
  • Last Quarter
    29 Haz, 2024
    • Rise: 0:06
    • Set: 11:47
  • New Moon
    6 Tem, 2024
    • Rise: 7:55
    • Set: 16:33
  • First Quarter
    14 Tem, 2024
    • Rise: 11:24
    • Set: 0:21
Ay işareti
i

Sagittarius

Takımyıldızındaki ay
h

Scorpio

  • Dünya'ya Uzaklık, km 392,057.27
  • Açısal çap 30′36″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −38°21′00″
  • Azimut −49°26′23″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Balingup için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Balingup'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Balingup'da ayın doğuşu ve batışı (21.06.2024 UTC+08:00)

  • Yerel zaman 00:28:26

  • Evrensel saat (UTC) 00:28:26

  • Dünya'ya Uzaklık, km 388,995.97

  • Ufkun üstünde/altında rakım +75°09′00″

  • Azimut +113°49′47″

  • Ayın doğuşu 16:10:52, 21.06.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 06:35:01, 21.06.2024

  • Nadir 11:22:57, 21.06.2024

  • Aydınlatma 97.5 %

  • Ay evreleri 🌕 Full Moon

  • Ay günü 13.28

  • Açısal çap 30′36″

  • Ay işareti Sagittarius

  • Takımyıldızındaki ay ♏ Scorpio

Ay evreleri

21.06.2024 Balingup

13 ay günü

🌕 Full Moon

Full Moon

22 Haz

09:08

Last Quarter

29 Haz

05:53

New Moon

6 Tem

06:57

First Quarter

14 Tem

06:49

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
20:43:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
17:20:30

September_equinox

20 mart
11:06:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
04:50:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Balingup (2024 yıl) 21 haziran (9 hours 54 mins 2 sec)
En kısa gece Balingup (2024 yıl) 21 aralık (9 hours 35 mins 49 sec)
En uzun gün Balingup (2024) 21 aralık (14 hours 24 mins 11 sec)
En uzun gece Balingup (2024) 21 haziran (14 hours 5 mins 58 sec)

Balingup için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
21.06 06:54 — 07:05 07:05 — 08:00 16:37 — 17:33 17:33 — 17:43
22.06 06:54 — 07:05 07:05 — 08:00 16:38 — 17:33 17:33 — 17:44
23.06 06:54 — 07:05 07:05 — 08:00 16:38 — 17:33 17:33 — 17:44
24.06 06:54 — 07:05 07:05 — 08:00 16:38 — 17:33 17:33 — 17:44
25.06 06:55 — 07:05 07:05 — 08:01 16:38 — 17:34 17:34 — 17:44
26.06 06:55 — 07:05 07:05 — 08:01 16:39 — 17:34 17:34 — 17:45
27.06 06:55 — 07:05 07:05 — 08:01 16:39 — 17:34 17:34 — 17:45
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Balingup'da (Batı Avustralya, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

20:28 −04:00

UTC+04:00

Abuja

17:28 −07:00

UTC+01:00

Accra

16:28 −08:00

UTC+00:00

Addis Ababa

19:28 −05:00

UTC+03:00

Algiers

17:28 −07:00

UTC+01:00

Amman

19:28 −06:00

UTC+02:00

Amsterdam

18:28 −07:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

18:28 −07:00

UTC+01:00

Ankara

19:28 −05:00

UTC+03:00

Antananarivo

19:28 −05:00

UTC+03:00

Ashkhabad

21:28 −03:00

UTC+05:00

Astana

21:28 −02:00

UTC+06:00

Asuncion

12:28 −12:00

UTC−04:00

Athens

19:28 −06:00

UTC+02:00

Baghdad

19:28 −05:00

UTC+03:00

Bairiki

04:28 +04:00

UTC+12:00

Baku

20:28 −04:00

UTC+04:00

Bamako

16:28 −08:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

00:28 00:00

UTC+08:00

Bangkok

23:28 −01:00

UTC+07:00

Bangui

17:28 −07:00

UTC+01:00

Banjul

16:28 −08:00

UTC+00:00

Beijing

00:28 00:00

UTC+08:00

Beirut

19:28 −06:00

UTC+02:00

Belgrade

18:28 −07:00

UTC+01:00

Belmopan

10:28 −14:00

UTC−06:00

Berlin

18:28 −07:00

UTC+01:00

Berne

18:28 −07:00

UTC+01:00

Bishkek

22:28 −02:00

UTC+06:00

Bissau

16:28 −08:00

UTC+00:00

Bogota

11:28 −13:00

UTC−05:00

Brasilia

13:28 −11:00

UTC−03:00

Bratislava

18:28 −07:00

UTC+01:00

Brazzaville

17:28 −07:00

UTC+01:00

Bridgetown

12:28 −12:00

UTC−04:00

Brussels

18:28 −07:00

UTC+01:00

Bucharest

19:28 −06:00

UTC+02:00

Budapest

18:28 −07:00

UTC+01:00

Buenos Aires

13:28 −11:00

UTC−03:00

Bujumbura

18:28 −06:00

UTC+02:00

Cairo

19:28 −06:00

UTC+02:00

Canberra

02:28 +02:00

UTC+10:00

Caracas

12:28 −12:00

UTC−04:00

Chisinau

19:28 −06:00

UTC+02:00

Conakry

16:28 −08:00

UTC+00:00

Copenhagen

18:28 −07:00

UTC+01:00

Dakar

16:28 −08:00

UTC+00:00

Damascus

19:28 −06:00

UTC+02:00

Dhaka

22:28 −02:00

UTC+06:00

Doha

19:28 −05:00

UTC+03:00

Dublin

17:28 −08:00

UTC+00:00

Dushanbe

21:28 −03:00

UTC+05:00

Gaborone

18:28 −06:00

UTC+02:00

George Town

11:28 −13:00

UTC−05:00

Georgetown

12:28 −12:00

UTC−04:00

Guatemala City

10:28 −14:00

UTC−06:00

Hamilton

17:28 −08:00

UTC+00:00

Hanoi

23:28 −01:00

UTC+07:00

Harare

18:28 −06:00

UTC+02:00

Havana

12:28 −13:00

UTC−05:00

Helsinki

19:28 −06:00

UTC+02:00

Islamabad

21:28 −03:00

UTC+05:00

Jakarta

23:28 −01:00

UTC+07:00

Jerusalem

19:28 −06:00

UTC+02:00

Jibuti

19:28 −05:00

UTC+03:00

Juba

18:28 −06:00

UTC+02:00

Kabul

20:58 −03:30

UTC+04:30

Kampala

19:28 −05:00

UTC+03:00

Kathmandu

22:13 −02:15

UTC+05:45

Khartoum

18:28 −06:00

UTC+02:00

Kiev

19:28 −06:00

UTC+02:00

Kigali

18:28 −06:00

UTC+02:00

Kingston

11:28 −13:00

UTC−05:00

Kinshasa

17:28 −07:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

00:28 00:00

UTC+08:00

Kuwait City

19:28 −05:00

UTC+03:00

Libreville

17:28 −07:00

UTC+01:00

Lima

11:28 −13:00

UTC−05:00

Lisbon

17:28 −08:00

UTC+00:00

Ljubljana

18:28 −07:00

UTC+01:00

Lome

16:28 −08:00

UTC+00:00

Londra

17:28 −08:00

UTC+00:00

Luanda

17:28 −07:00

UTC+01:00

Lusaka

18:28 −06:00

UTC+02:00

Luxembourg City

18:28 −07:00

UTC+01:00

Madrid

18:28 −07:00

UTC+01:00

Mamoudzou

19:28 −05:00

UTC+03:00

Managua

10:28 −14:00

UTC−06:00

Manama

19:28 −05:00

UTC+03:00

Manila

00:28 00:00

UTC+08:00

Maputo

18:28 −06:00

UTC+02:00

Mariehamn

19:28 −06:00

UTC+02:00

Maseru

18:28 −06:00

UTC+02:00

Mbabane

18:28 −06:00

UTC+02:00

Mexico City

10:28 −14:00

UTC−06:00

Minsk

19:28 −05:00

UTC+03:00

Mogadishu

19:28 −05:00

UTC+03:00

Monaco-City

18:28 −07:00

UTC+01:00

Monrovia

16:28 −08:00

UTC+00:00

Montevideo

13:28 −11:00

UTC−03:00

Moroni

19:28 −05:00

UTC+03:00

Moskova

19:28 −05:00

UTC+03:00

Muscat

20:28 −04:00

UTC+04:00

Nairobi

19:28 −05:00

UTC+03:00

Nassau

12:28 −13:00

UTC−05:00

New Delhi

21:58 −02:30

UTC+05:30

Niamey

17:28 −07:00

UTC+01:00

Nicosia

19:28 −06:00

UTC+02:00

Nouakchott

16:28 −08:00

UTC+00:00

N’djamena

17:28 −07:00

UTC+01:00

Oranjestad

12:28 −12:00

UTC−04:00

Oslo

18:28 −07:00

UTC+01:00

Ottawa

12:28 −13:00

UTC−05:00

Ouagadougou

16:28 −08:00

UTC+00:00

Pago Pago

05:28 −19:00

UTC−11:00

Panama City

11:28 −13:00

UTC−05:00

Paramaribo

13:28 −11:00

UTC−03:00

Paris

18:28 −07:00

UTC+01:00

Philipsburg

12:28 −12:00

UTC−04:00

Phnom Penh

23:28 −01:00

UTC+07:00

Port Louis

20:28 −04:00

UTC+04:00

Port Vila

03:28 +03:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

12:28 −13:00

UTC−05:00

Porto-Novo

17:28 −07:00

UTC+01:00

Prague

18:28 −07:00

UTC+01:00

Praia

15:28 −09:00

UTC−01:00

Pretoria

18:28 −06:00

UTC+02:00

Pristina

18:28 −07:00

UTC+01:00

Pyongyang

01:28 +00:30

UTC+08:30

Quito

11:28 −13:00

UTC−05:00

Rabat

17:28 −08:00

UTC+00:00

Ramallah

19:28 −06:00

UTC+02:00

Reykjavik

16:28 −08:00

UTC+00:00

Riga

19:28 −06:00

UTC+02:00

Riyadh

19:28 −05:00

UTC+03:00

Rome

18:28 −07:00

UTC+01:00

Roseau

12:28 −12:00

UTC−04:00

Saint Denis

20:28 −04:00

UTC+04:00

Saint Helier

17:28 −08:00

UTC+00:00

San Jose

10:28 −14:00

UTC−06:00

San Juan

12:28 −12:00

UTC−04:00

Sana’a

19:28 −05:00

UTC+03:00

Santiago

12:28 −12:00

UTC−04:00

Santo Domingo

12:28 −12:00

UTC−04:00

Sarajevo

18:28 −07:00

UTC+01:00

Seoul

01:28 +01:00

UTC+09:00

Singapore

00:28 00:00

UTC+08:00

Skopje

18:28 −07:00

UTC+01:00

Sofia

19:28 −06:00

UTC+02:00

St George’s

12:28 −12:00

UTC−04:00

St. John’s

12:28 −12:00

UTC−04:00

Stockholm

18:28 −07:00

UTC+01:00

Sucre

12:28 −12:00

UTC−04:00

Taipei

00:28 00:00

UTC+08:00

Tallinn

19:28 −06:00

UTC+02:00

Tashkent

21:28 −03:00

UTC+05:00

Tbilisi

20:28 −04:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

10:28 −14:00

UTC−06:00

Tehran

19:58 −04:30

UTC+03:30

The Valley

12:28 −12:00

UTC−04:00

Thimphu

22:28 −02:00

UTC+06:00

Tirana

18:28 −07:00

UTC+01:00

Tokyo

01:28 +01:00

UTC+09:00

Tripoli

18:28 −06:00

UTC+02:00

Tunis

17:28 −07:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

00:28 00:00

UTC+08:00

Vaduz

18:28 −07:00

UTC+01:00

Vienna

18:28 −07:00

UTC+01:00

Vientiane

23:28 −01:00

UTC+07:00

Vilnius

19:28 −06:00

UTC+02:00

Warsaw

18:28 −07:00

UTC+01:00

Washington

12:28 −13:00

UTC−05:00

Wellington

04:28 +04:00

UTC+12:00

Willemstad

12:28 −04:00

UTC+04:00

Windhoek

18:28 −06:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

16:28 −08:00

UTC+00:00

Yaoundé

17:28 −07:00

UTC+01:00

Yerevan

20:28 −04:00

UTC+04:00

Zagreb

18:28 −07:00

UTC+01:00

Balingup ile Saat Farkı Özeti

Balingup'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.