0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Allanson

26.05.2024

Allanson (Batı Avustralya, Avustralya) hakkında bilgi

Allanson tam saat

26 mayıs 2024, sunday, akşam
20:36:30
  • UTC+08:00
  • Australia/Perth
  • Gündoğumu 07:08:39
  • Gün batımı 17:19:33
Allanson ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Albany, Aldersyde, Allanson, Armadale, Arthur River, Babakin, Bakers Hill, Balingup
Allanson'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Allanson nerede bulunur?

Allanson "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Allanson'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Allanson'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 26 mayıs 2024

Bugün ay günü 18, ay 23.05.2024'de 21:53:00'de başlayan "Waning Gibbous" evresinde. Ay 19:22:51 yükselecek ve 9:46:04 olacak. Ay, "Capricorn" burcunda, "Sagittarius" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 93.7%.

26
May, 2024
Allanson (UTC+08:00)
  • 18 ay günü
    25 Mayıs 18:22 26 Mayıs 19:22
  • 19 ay günü
    26 Mayıs 19:22 27 Mayıs 20:30
Waning Gibbous
Aydınlatma 93.7%
  • Ayın doğuşu

    19:22:51, 26.05.2024

  • Ay zirvesi

    14:34:28, 26.05.2024

  • Ayın batışı

    9:46:04, 26.05.2024

  • Nadir

    14:34:28, 26.05.2024

  • Last Quarter
    31 May, 2024
    • Rise: 0:04
    • Set: 12:44
  • New Moon
    6 Haz, 2024
    • Rise:
    • Set: 16:53
  • First Quarter
    14 Haz, 2024
    • Rise: 12:34
    • Set: 0:38
  • Full Moon
    22 Haz, 2024
    • Rise: 17:10
    • Set:
Ay işareti
j

Capricorn

Takımyıldızındaki ay
i

Sagittarius

  • Dünya'ya Uzaklık, km 380,068.29
  • Açısal çap 31′12″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −4°04′48″
  • Azimut +51°39′35″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Allanson için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Allanson'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Allanson'da ayın doğuşu ve batışı (26.05.2024 UTC+08:00)

  • Yerel zaman 20:36:30

  • Evrensel saat (UTC) 20:36:30

  • Dünya'ya Uzaklık, km 381,625.15

  • Ufkun üstünde/altında rakım +64°07′47″

  • Azimut −92°40′48″

  • Ayın doğuşu 19:22:51, 26.05.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 09:46:04, 26.05.2024

  • Nadir 14:34:28, 26.05.2024

  • Aydınlatma 95.3 %

  • Ay evreleri 🌖 Waning Gibbous

  • Ay günü 16.82

  • Açısal çap 31′12″

  • Ay işareti Sagittarius

  • Takımyıldızındaki ay ♏ Scorpio

Ay evreleri

26.05.2024 Allanson

17 ay günü

🌖 Waning Gibbous

Last Quarter

31 May

01:13

New Moon

6 Haz

20:38

First Quarter

14 Haz

13:18

Full Moon

22 Haz

09:08

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
20:43:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
17:20:30

September_equinox

20 mart
11:06:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
04:50:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Allanson (2024 yıl) 21 haziran (9 hours 56 mins 23 sec)
En kısa gece Allanson (2024 yıl) 21 aralık (9 hours 38 mins 19 sec)
En uzun gün Allanson (2024) 21 aralık (14 hours 21 mins 41 sec)
En uzun gece Allanson (2024) 21 haziran (14 hours 3 mins 37 sec)

Allanson için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
26.05 06:41 — 06:52 06:52 — 07:45 16:42 — 17:36 17:36 — 17:46
27.05 06:42 — 06:52 06:52 — 07:46 16:42 — 17:35 17:35 — 17:46
28.05 06:42 — 06:53 06:53 — 07:46 16:41 — 17:35 17:35 — 17:45
29.05 06:43 — 06:53 06:53 — 07:47 16:41 — 17:35 17:35 — 17:45
30.05 06:44 — 06:54 06:54 — 07:48 16:40 — 17:34 17:34 — 17:45
31.05 06:44 — 06:55 06:55 — 07:48 16:40 — 17:34 17:34 — 17:44
01.06 06:45 — 06:55 06:55 — 07:49 16:40 — 17:34 17:34 — 17:44
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Allanson'da (Batı Avustralya, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

16:36 −04:00

UTC+04:00

Abuja

13:36 −07:00

UTC+01:00

Accra

12:36 −08:00

UTC+00:00

Addis Ababa

15:36 −05:00

UTC+03:00

Algiers

13:36 −07:00

UTC+01:00

Amman

15:36 −06:00

UTC+02:00

Amsterdam

14:36 −07:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

14:36 −07:00

UTC+01:00

Ankara

15:36 −05:00

UTC+03:00

Antananarivo

15:36 −05:00

UTC+03:00

Ashkhabad

17:36 −03:00

UTC+05:00

Astana

17:36 −02:00

UTC+06:00

Asuncion

08:36 −12:00

UTC−04:00

Athens

15:36 −06:00

UTC+02:00

Baghdad

15:36 −05:00

UTC+03:00

Bairiki

00:36 +04:00

UTC+12:00

Baku

16:36 −04:00

UTC+04:00

Bamako

12:36 −08:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

20:36 00:00

UTC+08:00

Bangkok

19:36 −01:00

UTC+07:00

Bangui

13:36 −07:00

UTC+01:00

Banjul

12:36 −08:00

UTC+00:00

Beijing

20:36 00:00

UTC+08:00

Beirut

15:36 −06:00

UTC+02:00

Belgrade

14:36 −07:00

UTC+01:00

Belmopan

06:36 −14:00

UTC−06:00

Berlin

14:36 −07:00

UTC+01:00

Berne

14:36 −07:00

UTC+01:00

Bishkek

18:36 −02:00

UTC+06:00

Bissau

12:36 −08:00

UTC+00:00

Bogota

07:36 −13:00

UTC−05:00

Brasilia

09:36 −11:00

UTC−03:00

Bratislava

14:36 −07:00

UTC+01:00

Brazzaville

13:36 −07:00

UTC+01:00

Bridgetown

08:36 −12:00

UTC−04:00

Brussels

14:36 −07:00

UTC+01:00

Bucharest

15:36 −06:00

UTC+02:00

Budapest

14:36 −07:00

UTC+01:00

Buenos Aires

09:36 −11:00

UTC−03:00

Bujumbura

14:36 −06:00

UTC+02:00

Cairo

15:36 −06:00

UTC+02:00

Canberra

22:36 +02:00

UTC+10:00

Caracas

08:36 −12:00

UTC−04:00

Chisinau

15:36 −06:00

UTC+02:00

Conakry

12:36 −08:00

UTC+00:00

Copenhagen

14:36 −07:00

UTC+01:00

Dakar

12:36 −08:00

UTC+00:00

Damascus

15:36 −06:00

UTC+02:00

Dhaka

18:36 −02:00

UTC+06:00

Doha

15:36 −05:00

UTC+03:00

Dublin

13:36 −08:00

UTC+00:00

Dushanbe

17:36 −03:00

UTC+05:00

Gaborone

14:36 −06:00

UTC+02:00

George Town

07:36 −13:00

UTC−05:00

Georgetown

08:36 −12:00

UTC−04:00

Guatemala City

06:36 −14:00

UTC−06:00

Hamilton

13:36 −08:00

UTC+00:00

Hanoi

19:36 −01:00

UTC+07:00

Harare

14:36 −06:00

UTC+02:00

Havana

08:36 −13:00

UTC−05:00

Helsinki

15:36 −06:00

UTC+02:00

Islamabad

17:36 −03:00

UTC+05:00

Jakarta

19:36 −01:00

UTC+07:00

Jerusalem

15:36 −06:00

UTC+02:00

Jibuti

15:36 −05:00

UTC+03:00

Juba

14:36 −06:00

UTC+02:00

Kabul

17:06 −03:30

UTC+04:30

Kampala

15:36 −05:00

UTC+03:00

Kathmandu

18:21 −02:15

UTC+05:45

Khartoum

14:36 −06:00

UTC+02:00

Kiev

15:36 −06:00

UTC+02:00

Kigali

14:36 −06:00

UTC+02:00

Kingston

07:36 −13:00

UTC−05:00

Kinshasa

13:36 −07:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

20:36 00:00

UTC+08:00

Kuwait City

15:36 −05:00

UTC+03:00

Libreville

13:36 −07:00

UTC+01:00

Lima

07:36 −13:00

UTC−05:00

Lisbon

13:36 −08:00

UTC+00:00

Ljubljana

14:36 −07:00

UTC+01:00

Lome

12:36 −08:00

UTC+00:00

Londra

13:36 −08:00

UTC+00:00

Luanda

13:36 −07:00

UTC+01:00

Lusaka

14:36 −06:00

UTC+02:00

Luxembourg City

14:36 −07:00

UTC+01:00

Madrid

14:36 −07:00

UTC+01:00

Mamoudzou

15:36 −05:00

UTC+03:00

Managua

06:36 −14:00

UTC−06:00

Manama

15:36 −05:00

UTC+03:00

Manila

20:36 00:00

UTC+08:00

Maputo

14:36 −06:00

UTC+02:00

Mariehamn

15:36 −06:00

UTC+02:00

Maseru

14:36 −06:00

UTC+02:00

Mbabane

14:36 −06:00

UTC+02:00

Mexico City

06:36 −14:00

UTC−06:00

Minsk

15:36 −05:00

UTC+03:00

Mogadishu

15:36 −05:00

UTC+03:00

Monaco-City

14:36 −07:00

UTC+01:00

Monrovia

12:36 −08:00

UTC+00:00

Montevideo

09:36 −11:00

UTC−03:00

Moroni

15:36 −05:00

UTC+03:00

Moskova

15:36 −05:00

UTC+03:00

Muscat

16:36 −04:00

UTC+04:00

Nairobi

15:36 −05:00

UTC+03:00

Nassau

08:36 −13:00

UTC−05:00

New Delhi

18:06 −02:30

UTC+05:30

Niamey

13:36 −07:00

UTC+01:00

Nicosia

15:36 −06:00

UTC+02:00

Nouakchott

12:36 −08:00

UTC+00:00

N’djamena

13:36 −07:00

UTC+01:00

Oranjestad

08:36 −12:00

UTC−04:00

Oslo

14:36 −07:00

UTC+01:00

Ottawa

08:36 −13:00

UTC−05:00

Ouagadougou

12:36 −08:00

UTC+00:00

Pago Pago

01:36 −19:00

UTC−11:00

Panama City

07:36 −13:00

UTC−05:00

Paramaribo

09:36 −11:00

UTC−03:00

Paris

14:36 −07:00

UTC+01:00

Philipsburg

08:36 −12:00

UTC−04:00

Phnom Penh

19:36 −01:00

UTC+07:00

Port Louis

16:36 −04:00

UTC+04:00

Port Vila

23:36 +03:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

08:36 −13:00

UTC−05:00

Porto-Novo

13:36 −07:00

UTC+01:00

Prague

14:36 −07:00

UTC+01:00

Praia

11:36 −09:00

UTC−01:00

Pretoria

14:36 −06:00

UTC+02:00

Pristina

14:36 −07:00

UTC+01:00

Pyongyang

21:36 +00:30

UTC+08:30

Quito

07:36 −13:00

UTC−05:00

Rabat

13:36 −08:00

UTC+00:00

Ramallah

15:36 −06:00

UTC+02:00

Reykjavik

12:36 −08:00

UTC+00:00

Riga

15:36 −06:00

UTC+02:00

Riyadh

15:36 −05:00

UTC+03:00

Rome

14:36 −07:00

UTC+01:00

Roseau

08:36 −12:00

UTC−04:00

Saint Denis

16:36 −04:00

UTC+04:00

Saint Helier

13:36 −08:00

UTC+00:00

San Jose

06:36 −14:00

UTC−06:00

San Juan

08:36 −12:00

UTC−04:00

Sana’a

15:36 −05:00

UTC+03:00

Santiago

08:36 −12:00

UTC−04:00

Santo Domingo

08:36 −12:00

UTC−04:00

Sarajevo

14:36 −07:00

UTC+01:00

Seoul

21:36 +01:00

UTC+09:00

Singapore

20:36 00:00

UTC+08:00

Skopje

14:36 −07:00

UTC+01:00

Sofia

15:36 −06:00

UTC+02:00

St George’s

08:36 −12:00

UTC−04:00

St. John’s

08:36 −12:00

UTC−04:00

Stockholm

14:36 −07:00

UTC+01:00

Sucre

08:36 −12:00

UTC−04:00

Taipei

20:36 00:00

UTC+08:00

Tallinn

15:36 −06:00

UTC+02:00

Tashkent

17:36 −03:00

UTC+05:00

Tbilisi

16:36 −04:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

06:36 −14:00

UTC−06:00

Tehran

16:06 −04:30

UTC+03:30

The Valley

08:36 −12:00

UTC−04:00

Thimphu

18:36 −02:00

UTC+06:00

Tirana

14:36 −07:00

UTC+01:00

Tokyo

21:36 +01:00

UTC+09:00

Tripoli

14:36 −06:00

UTC+02:00

Tunis

13:36 −07:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

20:36 00:00

UTC+08:00

Vaduz

14:36 −07:00

UTC+01:00

Vienna

14:36 −07:00

UTC+01:00

Vientiane

19:36 −01:00

UTC+07:00

Vilnius

15:36 −06:00

UTC+02:00

Warsaw

14:36 −07:00

UTC+01:00

Washington

08:36 −13:00

UTC−05:00

Wellington

00:36 +04:00

UTC+12:00

Willemstad

08:36 −04:00

UTC+04:00

Windhoek

14:36 −06:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

12:36 −08:00

UTC+00:00

Yaoundé

13:36 −07:00

UTC+01:00

Yerevan

16:36 −04:00

UTC+04:00

Zagreb

14:36 −07:00

UTC+01:00

Allanson ile Saat Farkı Özeti

Allanson'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.