0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Albany

21.07.2024

Albany (Batı Avustralya, Avustralya) hakkında bilgi

Albany tam saat

21 temmuz 2024, sunday, gün
13:23:03
  • UTC+08:00
  • Australia/Perth
  • Gündoğumu 07:12:12
  • Gün batımı 17:19:54
Albany ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Albany, Aldersyde, Allanson, Armadale, Arthur River, Babakin, Bakers Hill, Balingup
Albany'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Albany nerede bulunur?

Albany "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Albany'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Albany'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 21 temmuz 2024

Bugün ay günü 16, ay 14.07.2024'de 6:49:00'de başlayan "Full Moon" evresinde. Ay 16:55:09 yükselecek ve 7:56:41 olacak. Ay, "Capricorn" burcunda, "Sagittarius" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 99.5%.

21
July, 2024
Albany (UTC+08:00)
  • 16 ay günü
    20 Temmuz 15:46 21 Temmuz 16:55
  • 17 ay günü
    21 Temmuz 16:55 22 Temmuz 18:07
Full Moon
Aydınlatma 99.5%
  • Ayın doğuşu

    16:55:09, 21.07.2024

  • Ay zirvesi

    0:25:55, 22.07.2024

  • Ayın batışı

    7:56:41, 22.07.2024

  • Nadir

    13:01:55, 22.07.2024

  • Full Moon
    21 Tem, 2024
    • Rise: 16:55
    • Set: 7:56
  • Last Quarter
    28 Tem, 2024
    • Rise: 1:15
    • Set: 11:09
  • New Moon
    4 Ağu, 2024
    • Rise: 7:44
    • Set: 17:18
  • First Quarter
    12 Ağu, 2024
    • Rise: 10:33
    • Set: 1:03
Ay işareti
j

Capricorn

Takımyıldızındaki ay
i

Sagittarius

  • Dünya'ya Uzaklık, km 376,071.13
  • Açısal çap 31′48″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −24°55′12″
  • Azimut −40°30′00″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Albany için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Albany'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Albany'da ayın doğuşu ve batışı (21.07.2024 UTC+08:00)

  • Yerel zaman 13:23:04

  • Evrensel saat (UTC) 13:23:04

  • Dünya'ya Uzaklık, km 377,532.24

  • Ufkun üstünde/altında rakım +80°21′35″

  • Azimut +141°35′59″

  • Ayın doğuşu 16:55:09, 21.07.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 07:12:07, 21.07.2024

  • Nadir 12:03:38, 21.07.2024

  • Aydınlatma 99 %

  • Ay evreleri 🌕 Full Moon

  • Ay günü 13.81

  • Açısal çap 31′48″

  • Ay işareti Capricorn

  • Takımyıldızındaki ay ♐ Sagittarius

Ay evreleri

21.07.2024 Albany

14 ay günü

🌕 Full Moon

Full Moon

21 Tem

18:17

Last Quarter

28 Tem

10:51

New Moon

4 Ağu

19:13

First Quarter

12 Ağu

23:19

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
20:43:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
17:20:30

September_equinox

20 mart
11:06:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
04:50:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Albany (2024 yıl) 21 haziran (9 hours 47 mins 46 sec)
En kısa gece Albany (2024 yıl) 21 aralık (9 hours 29 mins 14 sec)
En uzun gün Albany (2024) 21 aralık (14 hours 30 mins 46 sec)
En uzun gece Albany (2024) 21 haziran (14 hours 12 mins 14 sec)

Albany için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
21.07 06:44 — 06:55 06:55 — 07:49 16:42 — 17:36 17:36 — 17:47
22.07 06:44 — 06:54 06:54 — 07:49 16:43 — 17:37 17:37 — 17:47
23.07 06:43 — 06:54 06:54 — 07:48 16:43 — 17:38 17:38 — 17:48
24.07 06:43 — 06:53 06:53 — 07:47 16:44 — 17:38 17:38 — 17:49
25.07 06:42 — 06:52 06:52 — 07:46 16:45 — 17:39 17:39 — 17:49
26.07 06:41 — 06:52 06:52 — 07:46 16:46 — 17:40 17:40 — 17:50
27.07 06:41 — 06:51 06:51 — 07:45 16:47 — 17:40 17:40 — 17:51
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Albany'da (Batı Avustralya, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

09:23 −04:00

UTC+04:00

Abuja

06:23 −07:00

UTC+01:00

Accra

05:23 −08:00

UTC+00:00

Addis Ababa

08:23 −05:00

UTC+03:00

Algiers

06:23 −07:00

UTC+01:00

Amman

08:23 −06:00

UTC+02:00

Amsterdam

07:23 −07:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

07:23 −07:00

UTC+01:00

Ankara

08:23 −05:00

UTC+03:00

Antananarivo

08:23 −05:00

UTC+03:00

Ashkhabad

10:23 −03:00

UTC+05:00

Astana

10:23 −02:00

UTC+06:00

Asuncion

01:23 −12:00

UTC−04:00

Athens

08:23 −06:00

UTC+02:00

Baghdad

08:23 −05:00

UTC+03:00

Bairiki

17:23 +04:00

UTC+12:00

Baku

09:23 −04:00

UTC+04:00

Bamako

05:23 −08:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

13:23 00:00

UTC+08:00

Bangkok

12:23 −01:00

UTC+07:00

Bangui

06:23 −07:00

UTC+01:00

Banjul

05:23 −08:00

UTC+00:00

Beijing

13:23 00:00

UTC+08:00

Beirut

08:23 −06:00

UTC+02:00

Belgrade

07:23 −07:00

UTC+01:00

Belmopan

23:23 −14:00

UTC−06:00

Berlin

07:23 −07:00

UTC+01:00

Berne

07:23 −07:00

UTC+01:00

Bishkek

11:23 −02:00

UTC+06:00

Bissau

05:23 −08:00

UTC+00:00

Bogota

00:23 −13:00

UTC−05:00

Brasilia

02:23 −11:00

UTC−03:00

Bratislava

07:23 −07:00

UTC+01:00

Brazzaville

06:23 −07:00

UTC+01:00

Bridgetown

01:23 −12:00

UTC−04:00

Brussels

07:23 −07:00

UTC+01:00

Bucharest

08:23 −06:00

UTC+02:00

Budapest

07:23 −07:00

UTC+01:00

Buenos Aires

02:23 −11:00

UTC−03:00

Bujumbura

07:23 −06:00

UTC+02:00

Cairo

08:23 −06:00

UTC+02:00

Canberra

15:23 +02:00

UTC+10:00

Caracas

01:23 −12:00

UTC−04:00

Chisinau

08:23 −06:00

UTC+02:00

Conakry

05:23 −08:00

UTC+00:00

Copenhagen

07:23 −07:00

UTC+01:00

Dakar

05:23 −08:00

UTC+00:00

Damascus

08:23 −06:00

UTC+02:00

Dhaka

11:23 −02:00

UTC+06:00

Doha

08:23 −05:00

UTC+03:00

Dublin

06:23 −08:00

UTC+00:00

Dushanbe

10:23 −03:00

UTC+05:00

Gaborone

07:23 −06:00

UTC+02:00

George Town

00:23 −13:00

UTC−05:00

Georgetown

01:23 −12:00

UTC−04:00

Guatemala City

23:23 −14:00

UTC−06:00

Hamilton

06:23 −08:00

UTC+00:00

Hanoi

12:23 −01:00

UTC+07:00

Harare

07:23 −06:00

UTC+02:00

Havana

01:23 −13:00

UTC−05:00

Helsinki

08:23 −06:00

UTC+02:00

Islamabad

10:23 −03:00

UTC+05:00

Jakarta

12:23 −01:00

UTC+07:00

Jerusalem

08:23 −06:00

UTC+02:00

Jibuti

08:23 −05:00

UTC+03:00

Juba

07:23 −06:00

UTC+02:00

Kabul

09:53 −03:30

UTC+04:30

Kampala

08:23 −05:00

UTC+03:00

Kathmandu

11:08 −02:15

UTC+05:45

Khartoum

07:23 −06:00

UTC+02:00

Kiev

08:23 −06:00

UTC+02:00

Kigali

07:23 −06:00

UTC+02:00

Kingston

00:23 −13:00

UTC−05:00

Kinshasa

06:23 −07:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

13:23 00:00

UTC+08:00

Kuwait City

08:23 −05:00

UTC+03:00

Libreville

06:23 −07:00

UTC+01:00

Lima

00:23 −13:00

UTC−05:00

Lisbon

06:23 −08:00

UTC+00:00

Ljubljana

07:23 −07:00

UTC+01:00

Lome

05:23 −08:00

UTC+00:00

Londra

06:23 −08:00

UTC+00:00

Luanda

06:23 −07:00

UTC+01:00

Lusaka

07:23 −06:00

UTC+02:00

Luxembourg City

07:23 −07:00

UTC+01:00

Madrid

07:23 −07:00

UTC+01:00

Mamoudzou

08:23 −05:00

UTC+03:00

Managua

23:23 −14:00

UTC−06:00

Manama

08:23 −05:00

UTC+03:00

Manila

13:23 00:00

UTC+08:00

Maputo

07:23 −06:00

UTC+02:00

Mariehamn

08:23 −06:00

UTC+02:00

Maseru

07:23 −06:00

UTC+02:00

Mbabane

07:23 −06:00

UTC+02:00

Mexico City

23:23 −14:00

UTC−06:00

Minsk

08:23 −05:00

UTC+03:00

Mogadishu

08:23 −05:00

UTC+03:00

Monaco-City

07:23 −07:00

UTC+01:00

Monrovia

05:23 −08:00

UTC+00:00

Montevideo

02:23 −11:00

UTC−03:00

Moroni

08:23 −05:00

UTC+03:00

Moskova

08:23 −05:00

UTC+03:00

Muscat

09:23 −04:00

UTC+04:00

Nairobi

08:23 −05:00

UTC+03:00

Nassau

01:23 −13:00

UTC−05:00

New Delhi

10:53 −02:30

UTC+05:30

Niamey

06:23 −07:00

UTC+01:00

Nicosia

08:23 −06:00

UTC+02:00

Nouakchott

05:23 −08:00

UTC+00:00

N’djamena

06:23 −07:00

UTC+01:00

Oranjestad

01:23 −12:00

UTC−04:00

Oslo

07:23 −07:00

UTC+01:00

Ottawa

01:23 −13:00

UTC−05:00

Ouagadougou

05:23 −08:00

UTC+00:00

Pago Pago

18:23 −19:00

UTC−11:00

Panama City

00:23 −13:00

UTC−05:00

Paramaribo

02:23 −11:00

UTC−03:00

Paris

07:23 −07:00

UTC+01:00

Philipsburg

01:23 −12:00

UTC−04:00

Phnom Penh

12:23 −01:00

UTC+07:00

Port Louis

09:23 −04:00

UTC+04:00

Port Vila

16:23 +03:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

01:23 −13:00

UTC−05:00

Porto-Novo

06:23 −07:00

UTC+01:00

Prague

07:23 −07:00

UTC+01:00

Praia

04:23 −09:00

UTC−01:00

Pretoria

07:23 −06:00

UTC+02:00

Pristina

07:23 −07:00

UTC+01:00

Pyongyang

14:23 +00:30

UTC+08:30

Quito

00:23 −13:00

UTC−05:00

Rabat

06:23 −08:00

UTC+00:00

Ramallah

08:23 −06:00

UTC+02:00

Reykjavik

05:23 −08:00

UTC+00:00

Riga

08:23 −06:00

UTC+02:00

Riyadh

08:23 −05:00

UTC+03:00

Rome

07:23 −07:00

UTC+01:00

Roseau

01:23 −12:00

UTC−04:00

Saint Denis

09:23 −04:00

UTC+04:00

Saint Helier

06:23 −08:00

UTC+00:00

San Jose

23:23 −14:00

UTC−06:00

San Juan

01:23 −12:00

UTC−04:00

Sana’a

08:23 −05:00

UTC+03:00

Santiago

01:23 −12:00

UTC−04:00

Santo Domingo

01:23 −12:00

UTC−04:00

Sarajevo

07:23 −07:00

UTC+01:00

Seoul

14:23 +01:00

UTC+09:00

Singapore

13:23 00:00

UTC+08:00

Skopje

07:23 −07:00

UTC+01:00

Sofia

08:23 −06:00

UTC+02:00

St George’s

01:23 −12:00

UTC−04:00

St. John’s

01:23 −12:00

UTC−04:00

Stockholm

07:23 −07:00

UTC+01:00

Sucre

01:23 −12:00

UTC−04:00

Taipei

13:23 00:00

UTC+08:00

Tallinn

08:23 −06:00

UTC+02:00

Tashkent

10:23 −03:00

UTC+05:00

Tbilisi

09:23 −04:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

23:23 −14:00

UTC−06:00

Tehran

08:53 −04:30

UTC+03:30

The Valley

01:23 −12:00

UTC−04:00

Thimphu

11:23 −02:00

UTC+06:00

Tirana

07:23 −07:00

UTC+01:00

Tokyo

14:23 +01:00

UTC+09:00

Tripoli

07:23 −06:00

UTC+02:00

Tunis

06:23 −07:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

13:23 00:00

UTC+08:00

Vaduz

07:23 −07:00

UTC+01:00

Vienna

07:23 −07:00

UTC+01:00

Vientiane

12:23 −01:00

UTC+07:00

Vilnius

08:23 −06:00

UTC+02:00

Warsaw

07:23 −07:00

UTC+01:00

Washington

01:23 −13:00

UTC−05:00

Wellington

17:23 +04:00

UTC+12:00

Willemstad

01:23 −04:00

UTC+04:00

Windhoek

07:23 −06:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

05:23 −08:00

UTC+00:00

Yaoundé

06:23 −07:00

UTC+01:00

Yerevan

09:23 −04:00

UTC+04:00

Zagreb

07:23 −07:00

UTC+01:00

Albany ile Saat Farkı Özeti

Albany'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.