0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
0

Adavale

22.07.2024

Adavale (Queensland, Avustralya) hakkında bilgi

Adavale tam saat

22 temmuz 2024, monday, sabah
11:55:35
  • UTC+10:00
  • Australia/Brisbane
  • Gündoğumu 07:06:34
  • Gün batımı 17:51:45
Adavale ile aynı saat dilimine sahip şehirler: Adavale, Agnes Water, Airlie Beach, Alberton, Alexandra Headland, Allora, Aloomba, Alpha
Adavale'daki zamanla ilgili daha fazla bilgi

Adavale nerede bulunur?

Adavale "openstreetmap" haritasında nerede bulunur?

Adavale'nın konumu hakkında daha fazla bilgi
  • Kaynak:
  • Hiçbirini seçme
Büyüklük
Son kaydedilen deprem
Son 24 saatteki depremler
Adavale'e en yakın depremler
Dönemin en güçlü depremi
Deprem grubu
Litosferik plakaların sınırları

Bu dönemde dünyadaki toplam deprem sayısı:

Bugünkü toplam deprem:

Son deprem: ,

5'ten büyük depremler:

Bu dönemdeki en güçlü deprem: ,

helptectonic-plate
İngiliz Jeolojik Araştırması
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi
Avustralya Yerbilimleri Merkezi
Küresel Afet Koordinasyon ve Uyarı Sistemi
Yerbilimleri için Alman Araştırma Merkezi
Yeni Zelanda Jeolojik Tehlike Takas Merkezi
Kanada Doğal Kaynaklar Araştırma Merkezi
Tay Meteoroloji Departmanı
Atina Sismoloji Laboratuvarı
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Servisi

Ay günü today, 22 temmuz 2024

Bugün ay günü 16, ay 21.07.2024'de 20:17:00'de başlayan "Full Moon" evresinde. Ay 18:35:31 yükselecek ve 8:27:55 olacak. Ay, "Aquarius" burcunda, "Capricorn" takımyıldızında. Ayın aydınlatması 99.5%.

22
July, 2024
Adavale (UTC+10:00)
  • 16 ay günü
    21 Temmuz 17:28 22 Temmuz 18:35
  • 17 ay günü
    22 Temmuz 18:35 23 Temmuz 19:45
Full Moon
Aydınlatma 99.5%
  • Ayın doğuşu

    18:35:31, 22.07.2024

  • Ay zirvesi

    1:31:43, 23.07.2024

  • Ayın batışı

    8:27:55, 23.07.2024

  • Nadir

    14:06:37, 23.07.2024

  • Full Moon
    21 Tem, 2024
    • Rise: 17:28
    • Set: 7:44
  • Last Quarter
    28 Tem, 2024
    • Rise: 1:06
    • Set: 11:33
  • New Moon
    4 Ağu, 2024
    • Rise: 7:37
    • Set: 17:47
  • First Quarter
    13 Ağu, 2024
    • Rise: 11:02
    • Set: 0:50
Ay işareti
k

Aquarius

Takımyıldızındaki ay
j

Capricorn

  • Dünya'ya Uzaklık, km 372,029.43
  • Açısal çap 32′24″
  • Ufkun üstünde/altında rakım −12°25′47″
  • Azimut −61°37′48″

Doğu Avrupa'da en popüler olan ezoterik ay takviminde, bir kameri ay 28, 29 veya 30 kameri gün içerebilir. Ayın ilk günü yeni ay ile başlar ve ayın doğuşuyla biter. Son ay günü ayın doğuşuyla başlar ve yeni ayla biter (bu tür ay günleri yalnızca birkaç dakika sürebilir). Ve ara ay günleri, bir ayın doğuşundan diğerine kadar olan döngüye eşittir.

Vedik (veya Hindu) ay takvimi her zaman 30 ay gününden oluşur. Bir ay gününün (tithi) süresi, Güneş ile Ay arasındaki boylamsal açının 12° artması için gereken süreye eşittir. Basitleştirmek gerekirse, Vedik takvimdeki her ay günü, yeni aylar arasındaki sürenin 1/30'una eşittir.

2024 yılında Adavale için Güneş Grafiği

Grafik yardımıyla tüm parametrelerde zaman içindeki değişimi tespit edebilir ve görsel olarak takip edebilirsiniz; yılın hangi döneminde havanın giderek karardığını anlamak; Adavale'da bir gün ışığının kaç saat olduğu ve süresinin (uzunluk veya boylam) nasıl değiştiği.
    • Astronomik alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Deniz alacakaranlık
      • Total:
      • Total:
    • Alacakaranlık medeniyet
      • Total:
      • Total:
    • Gün:
      • Total:
    • Gece:
      • Total:
    • Now

    • Zenit:
    • Nadir:
    • Haziran Gündönümü
    • Aralık Gündönümü
    • Mart Ekinoksu
    • Eylül Ekinoksu
    • To summer time
    • To winter time

Adavale'da ayın doğuşu ve batışı (22.07.2024 UTC+10:00)

  • Yerel zaman 11:55:35

  • Evrensel saat (UTC) 11:55:35

  • Dünya'ya Uzaklık, km 373,643.19

  • Ufkun üstünde/altında rakım +81°24′35″

  • Azimut −96°17′59″

  • Ayın doğuşu 18:35:31, 22.07.2024

  • Zenit

  • Ayın batışı 07:44:04, 22.07.2024

  • Nadir 13:09:48, 22.07.2024

  • Aydınlatma 99.8 %

  • Ay evreleri 🌕 Full Moon

  • Ay günü 15.16

  • Açısal çap 31′48″

  • Ay işareti Aquarius

  • Takımyıldızındaki ay ♐ Sagittarius

Ay evreleri

22.07.2024 Adavale

15 ay günü

🌕 Full Moon

Full Moon

21 Tem

20:17

Last Quarter

28 Tem

12:51

New Moon

4 Ağu

21:13

First Quarter

13 Ağu

01:19

Yerel saat, coğrafi boylam bağlı olarak, Dünya üzerindeki belirli bir yer için belirlenir. Genellikle, aynı meridyen üzerinde bulunan tüm yerleşimler için aynıdır.
Evrensel Zaman (veya Koordineli Evrensel Zaman, UTC), UT1 standardına yaklaşan bir atomik zaman ölçeğidir (Dünya'nın uluslararası göksel koordinat sistemi ICRS'ye göre dönme açısıyla orantılı olarak hesaplanır), hangi saat dilimi saati esas alınır. UTC, uluslararası atom zamanı ile eşzamanlı olarak tanık olur.
Dünyanın merkezinden Ay'ın merkezine olan mesafe.
Ay yüksekliği — Ay'ın merkezi yönü ile gözlemcinin bulunduğu yerdeki ufuk arasındaki açı.
Ay'ın Azimutu — güney noktasından ayın merkezine ölçülen açı (0 ° ila + 180 ° batıya veya 0 ° ila −180 ° doğuya)
Ayın doğuşu, ay diskinin ufukta göründüğü zamandır. Aynı zamanda, bu parametre hem dünya ekseninin eğimine hem de uydunun kendisine olan mesafesine bağlıdır. Bu nedenle, doğru hesaplamalar için, gözlemcinin enlem ve boylam tarafından belirlenen konumu hakkında bilgi gereklidir.
Ay ertesi gün doğacak (00:00'dan sonra)
Zenit ay — "zenit" kelimesi, "başlık" olarak çevrilebilecek Arapça ifadeden gelmektedir. Genel anlamda, bu terim aynı zamanda doğrudan gözlemcinin başının üzerindeki yön anlamına gelir. Ancak gök cismi ile ilgili olarak, bu, gözlemciye göre yörüngedeki görünür hareket sürecinde ulaştığı en yüksek noktadır.
helpno-moon-zenith
Ay batışı, ay diskinin tamamen ufkun arkasına gizlendiği zamandır. Ayın doğuşu gibi bu parametre, gözlemcinin enlem ve boylamına bağlıdır, bu nedenle doğru konumunu belirtmek önemlidir.
Ay ertesi gün batacak (00:00'dan sonra)
Ayın Nadiri(en alçak nokta) — Arapça “zıt”tan; yörüngede hareket etme sürecinde ayın ulaştığı başucu veya en düşük noktanın karşısındaki nokta. Ayrıca, en alt noktanın yönü, gözlemcinin yatay düzlemine diktir.
helpno-moon-nadir
Ay aydınlatması, güneş ışığını gözlemcinin konumuna yansıtan ayın görünür yüzeyinin yüzdesidir.
Işık çizgisinin ay yüzeyi boyunca kademeli periyodik hareketi, gökyüzündeki anahatlarını değiştirir. Ayın görünür ışıklı tarafının şeklindeki bir değişikliğe ay evresi değişikliği denir. Bu nedenle, ay evresi, ayın belirli bir aydınlatma biçimini koruduğu dönemin bir sembolüdür. Aşamanın başlangıcının belirli bir zamanına rağmen, ayın birkaç gün boyunca evresinin görsel biçimini koruduğunu hatırlamakta fayda var.
Ay günü — art arda iki ayın doğuşu arasındaki zaman aralığı. İlk ay gününün yeni ay zamanında başladığını ve ayın doğuşuyla bittiğini belirtmekte fayda var. Bu durumda, son ay günü sırasıyla ayın doğuşuyla başlar ve yeni bir ay ile biter. Bu bağlamda, ilk ve son kameri günler sadece birkaç dakika sürebilir.
Kesirli bir sayı, günün başlangıcındaki kameri günün tam değerinin (00:00) hesaplandığı anlamına gelir.
Açısal çap (açısal boyut veya görünür çap) — gözlemcinin gözünden çıkan ve ölçülen nesnenin uç noktalarını birleştiren düz çizgiler arasındaki açı. Ayın ortalama açısal çapı 31′ 05″ veya ≈0.5°; Ay yörüngesinin eliptik olması nedeniyle değişir.
"Ay işareti", ayın belirli bir burç işaretine karşılık gelen ekliptiğin boylamında olduğu anlamına gelir. Ekliptik, Güneş'in yıldızlara göre yıllık hareketinin meydana geldiği, Dünya'dan görülebilen gök küresinin büyük bir dairesidir.
"Takımyıldızdaki ay", ayın gök küresinde belirli bir takımyıldızın bölgesine karşılık gelen bir noktada olduğu anlamına gelir. Gök küresi, üzerine gök cisimlerinin yansıtıldığı herhangi bir yarıçaptaki hayali bir küredir.

İlkbahar Ekinoksu 2024

22 eylül
22:43:12

Yaz gündönümü 2024

21 aralık
19:20:30

September_equinox

20 mart
13:06:03

Kış gündönümü 2024

21 haziran
06:50:20
Etkinlik Tarih (süre)
En kısa gün Adavale (2024 yıl) 21 haziran (10 hours 30 mins 52 sec)
En kısa gece Adavale (2024 yıl) 21 aralık (10 hours 14 mins 25 sec)
En uzun gün Adavale (2024) 21 aralık (13 hours 45 mins 35 sec)
En uzun gece Adavale (2024) 21 haziran (13 hours 29 mins 8 sec)

Adavale için altın saat ve mavi saat sabah ve akşam programı

Altın saat, sabah gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra ve akşam gün batımından yaklaşık bir saat önce oluşur. Sabah, mavi saat, gün doğumundan yaklaşık 30 dakika önce, sivil alacakaranlık başladığında gerçekleşir. Akşam, alacakaranlıkta veya gün batımından yaklaşık 10 dakika sonra başlar.

Zaman çerçeveleri yalnızca gösterge niteliğindedir. Altın saat için 6°, mavi (açık mavi) saat için -4° güneşin ufka göre yüksekliğini temel alarak bir program yapıyoruz, böylece herhangi bir şehir için doğru saat bilgisi elde ediyoruz.

Date Sabah mavi saat Sabah altın saat Akşam altın saati Akşam mavisi saat
22.07 06:41 — 06:51 06:51 — 07:39 17:18 — 18:06 18:06 — 18:16
23.07 06:41 — 06:51 06:51 — 07:39 17:19 — 18:07 18:07 — 18:16
24.07 06:41 — 06:50 06:50 — 07:38 17:19 — 18:07 18:07 — 18:17
25.07 06:40 — 06:50 06:50 — 07:38 17:20 — 18:08 18:08 — 18:17
26.07 06:40 — 06:49 06:49 — 07:37 17:20 — 18:08 18:08 — 18:18
27.07 06:39 — 06:49 06:49 — 07:37 17:21 — 18:09 18:09 — 18:18
28.07 06:39 — 06:48 06:48 — 07:36 17:21 — 18:09 18:09 — 18:19
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Altın saat — güneşin ufka yakın olduğu (gün doğumundan hemen sonra veya gün batımından kısa bir süre önce), doğal ışığın yumuşak ve zengin bir altın rengi verdiği zaman dilimi.
Mavi saat — gün doğumundan kısa bir süre önce (veya gün batımından sonra), doğal ışıkta doygun mavi tonların hakim olmaya başladığı gökyüzünün yoğun maviye döndüğü bir zaman dilimi.

Gelecek Yıllar İçin Adavale'da (Queensland, Avustralya) Yaz Saati Uygulaması Tablosu

Abu Dhabi

05:55 −06:00

UTC+04:00

Abuja

02:55 −09:00

UTC+01:00

Accra

01:55 −10:00

UTC+00:00

Addis Ababa

04:55 −07:00

UTC+03:00

Algiers

02:55 −09:00

UTC+01:00

Amman

04:55 −08:00

UTC+02:00

Amsterdam

03:55 −09:00

UTC+01:00

Andorra la Vella

03:55 −09:00

UTC+01:00

Ankara

04:55 −07:00

UTC+03:00

Antananarivo

04:55 −07:00

UTC+03:00

Ashkhabad

06:55 −05:00

UTC+05:00

Astana

06:55 −04:00

UTC+06:00

Asuncion

21:55 −14:00

UTC−04:00

Athens

04:55 −08:00

UTC+02:00

Baghdad

04:55 −07:00

UTC+03:00

Bairiki

13:55 +02:00

UTC+12:00

Baku

05:55 −06:00

UTC+04:00

Bamako

01:55 −10:00

UTC+00:00

Bandar Seri Begawan

09:55 −02:00

UTC+08:00

Bangkok

08:55 −03:00

UTC+07:00

Bangui

02:55 −09:00

UTC+01:00

Banjul

01:55 −10:00

UTC+00:00

Beijing

09:55 −02:00

UTC+08:00

Beirut

04:55 −08:00

UTC+02:00

Belgrade

03:55 −09:00

UTC+01:00

Belmopan

19:55 −16:00

UTC−06:00

Berlin

03:55 −09:00

UTC+01:00

Berne

03:55 −09:00

UTC+01:00

Bishkek

07:55 −04:00

UTC+06:00

Bissau

01:55 −10:00

UTC+00:00

Bogota

20:55 −15:00

UTC−05:00

Brasilia

22:55 −13:00

UTC−03:00

Bratislava

03:55 −09:00

UTC+01:00

Brazzaville

02:55 −09:00

UTC+01:00

Bridgetown

21:55 −14:00

UTC−04:00

Brussels

03:55 −09:00

UTC+01:00

Bucharest

04:55 −08:00

UTC+02:00

Budapest

03:55 −09:00

UTC+01:00

Buenos Aires

22:55 −13:00

UTC−03:00

Bujumbura

03:55 −08:00

UTC+02:00

Cairo

04:55 −08:00

UTC+02:00

Canberra

11:55 00:00

UTC+10:00

Caracas

21:55 −14:00

UTC−04:00

Chisinau

04:55 −08:00

UTC+02:00

Conakry

01:55 −10:00

UTC+00:00

Copenhagen

03:55 −09:00

UTC+01:00

Dakar

01:55 −10:00

UTC+00:00

Damascus

04:55 −08:00

UTC+02:00

Dhaka

07:55 −04:00

UTC+06:00

Doha

04:55 −07:00

UTC+03:00

Dublin

02:55 −10:00

UTC+00:00

Dushanbe

06:55 −05:00

UTC+05:00

Gaborone

03:55 −08:00

UTC+02:00

George Town

20:55 −15:00

UTC−05:00

Georgetown

21:55 −14:00

UTC−04:00

Guatemala City

19:55 −16:00

UTC−06:00

Hamilton

02:55 −10:00

UTC+00:00

Hanoi

08:55 −03:00

UTC+07:00

Harare

03:55 −08:00

UTC+02:00

Havana

21:55 −15:00

UTC−05:00

Helsinki

04:55 −08:00

UTC+02:00

Islamabad

06:55 −05:00

UTC+05:00

Jakarta

08:55 −03:00

UTC+07:00

Jerusalem

04:55 −08:00

UTC+02:00

Jibuti

04:55 −07:00

UTC+03:00

Juba

03:55 −08:00

UTC+02:00

Kabul

06:25 −05:30

UTC+04:30

Kampala

04:55 −07:00

UTC+03:00

Kathmandu

07:40 −04:15

UTC+05:45

Khartoum

03:55 −08:00

UTC+02:00

Kiev

04:55 −08:00

UTC+02:00

Kigali

03:55 −08:00

UTC+02:00

Kingston

20:55 −15:00

UTC−05:00

Kinshasa

02:55 −09:00

UTC+01:00

Kuala Lumpur

09:55 −02:00

UTC+08:00

Kuwait City

04:55 −07:00

UTC+03:00

Libreville

02:55 −09:00

UTC+01:00

Lima

20:55 −15:00

UTC−05:00

Lisbon

02:55 −10:00

UTC+00:00

Ljubljana

03:55 −09:00

UTC+01:00

Lome

01:55 −10:00

UTC+00:00

Londra

02:55 −10:00

UTC+00:00

Luanda

02:55 −09:00

UTC+01:00

Lusaka

03:55 −08:00

UTC+02:00

Luxembourg City

03:55 −09:00

UTC+01:00

Madrid

03:55 −09:00

UTC+01:00

Mamoudzou

04:55 −07:00

UTC+03:00

Managua

19:55 −16:00

UTC−06:00

Manama

04:55 −07:00

UTC+03:00

Manila

09:55 −02:00

UTC+08:00

Maputo

03:55 −08:00

UTC+02:00

Mariehamn

04:55 −08:00

UTC+02:00

Maseru

03:55 −08:00

UTC+02:00

Mbabane

03:55 −08:00

UTC+02:00

Mexico City

19:55 −16:00

UTC−06:00

Minsk

04:55 −07:00

UTC+03:00

Mogadishu

04:55 −07:00

UTC+03:00

Monaco-City

03:55 −09:00

UTC+01:00

Monrovia

01:55 −10:00

UTC+00:00

Montevideo

22:55 −13:00

UTC−03:00

Moroni

04:55 −07:00

UTC+03:00

Moskova

04:55 −07:00

UTC+03:00

Muscat

05:55 −06:00

UTC+04:00

Nairobi

04:55 −07:00

UTC+03:00

Nassau

21:55 −15:00

UTC−05:00

New Delhi

07:25 −04:30

UTC+05:30

Niamey

02:55 −09:00

UTC+01:00

Nicosia

04:55 −08:00

UTC+02:00

Nouakchott

01:55 −10:00

UTC+00:00

N’djamena

02:55 −09:00

UTC+01:00

Oranjestad

21:55 −14:00

UTC−04:00

Oslo

03:55 −09:00

UTC+01:00

Ottawa

21:55 −15:00

UTC−05:00

Ouagadougou

01:55 −10:00

UTC+00:00

Pago Pago

14:55 −21:00

UTC−11:00

Panama City

20:55 −15:00

UTC−05:00

Paramaribo

22:55 −13:00

UTC−03:00

Paris

03:55 −09:00

UTC+01:00

Philipsburg

21:55 −14:00

UTC−04:00

Phnom Penh

08:55 −03:00

UTC+07:00

Port Louis

05:55 −06:00

UTC+04:00

Port Vila

12:55 +01:00

UTC+11:00

Port-au-Prince

21:55 −15:00

UTC−05:00

Porto-Novo

02:55 −09:00

UTC+01:00

Prague

03:55 −09:00

UTC+01:00

Praia

00:55 −11:00

UTC−01:00

Pretoria

03:55 −08:00

UTC+02:00

Pristina

03:55 −09:00

UTC+01:00

Pyongyang

10:55 −01:30

UTC+08:30

Quito

20:55 −15:00

UTC−05:00

Rabat

02:55 −10:00

UTC+00:00

Ramallah

04:55 −08:00

UTC+02:00

Reykjavik

01:55 −10:00

UTC+00:00

Riga

04:55 −08:00

UTC+02:00

Riyadh

04:55 −07:00

UTC+03:00

Rome

03:55 −09:00

UTC+01:00

Roseau

21:55 −14:00

UTC−04:00

Saint Denis

05:55 −06:00

UTC+04:00

Saint Helier

02:55 −10:00

UTC+00:00

San Jose

19:55 −16:00

UTC−06:00

San Juan

21:55 −14:00

UTC−04:00

Sana’a

04:55 −07:00

UTC+03:00

Santiago

21:55 −14:00

UTC−04:00

Santo Domingo

21:55 −14:00

UTC−04:00

Sarajevo

03:55 −09:00

UTC+01:00

Seoul

10:55 −01:00

UTC+09:00

Singapore

09:55 −02:00

UTC+08:00

Skopje

03:55 −09:00

UTC+01:00

Sofia

04:55 −08:00

UTC+02:00

St George’s

21:55 −14:00

UTC−04:00

St. John’s

21:55 −14:00

UTC−04:00

Stockholm

03:55 −09:00

UTC+01:00

Sucre

21:55 −14:00

UTC−04:00

Taipei

09:55 −02:00

UTC+08:00

Tallinn

04:55 −08:00

UTC+02:00

Tashkent

06:55 −05:00

UTC+05:00

Tbilisi

05:55 −06:00

UTC+04:00

Tegucigalpa

19:55 −16:00

UTC−06:00

Tehran

05:25 −06:30

UTC+03:30

The Valley

21:55 −14:00

UTC−04:00

Thimphu

07:55 −04:00

UTC+06:00

Tirana

03:55 −09:00

UTC+01:00

Tokyo

10:55 −01:00

UTC+09:00

Tripoli

03:55 −08:00

UTC+02:00

Tunis

02:55 −09:00

UTC+01:00

Ulaanbaatar

09:55 −02:00

UTC+08:00

Vaduz

03:55 −09:00

UTC+01:00

Vienna

03:55 −09:00

UTC+01:00

Vientiane

08:55 −03:00

UTC+07:00

Vilnius

04:55 −08:00

UTC+02:00

Warsaw

03:55 −09:00

UTC+01:00

Washington

21:55 −15:00

UTC−05:00

Wellington

13:55 +02:00

UTC+12:00

Willemstad

21:55 −06:00

UTC+04:00

Windhoek

03:55 −08:00

UTC+02:00

Yamoussoukro

01:55 −10:00

UTC+00:00

Yaoundé

02:55 −09:00

UTC+01:00

Yerevan

05:55 −06:00

UTC+04:00

Zagreb

03:55 −09:00

UTC+01:00

Adavale ile Saat Farkı Özeti

Adavale'nın fotoğrafları

Bu yerin henüz fotoğrafı yok. Fotoğraflarınızı info@voshod-solnca.ru adresine göndererek sayfasını iyileştirebilirsiniz.